Kiemelt hírek Szentes

A „Zsoldos” diákjainak zenés-irodalmi estje a könyvtárban

Szentesen, a Városi Könyvtárban január 7-én „Zsoldos-hangok” címmel a HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola dráma-szakköre tartott zenés irodalmi estet.

A középfokú oktatási intézmény tucatnyi diákja már harmadik alkalommal tartott kulturális estet a könyvtárban, hogy megmutassa: a szakmai ismeretek elsajátítása mellett, az élet más területén is van mire büszkéknek lenniük.

Az eddigi bemutatóik is tematikusak voltak: például az Advent, vagy a tavaszvárás köré építették előadásaikat. Ezúttal, egy évindító bemutatóra készültek fel a diákok – kedvenc darabjaikkal. Repertoárjuk sokszínű volt, a 12 műsorszámmal a fellépők az év és a hónapok sokarcúságát igyekeztek illusztrálni.

A fellépők – Szaszkó Alexandra, Tóth Fanni, Balog Dániel, Mogyorósi Lili, Bajnóczi Zsuzsi, Guti Botond, Puravecz Niké, Palásti Áron és Sándor Ábel – méltán érdemelték ki a szépszámú közönség elismerését, minden tudásukat és érzelmüket beleadták a produkciókba. /A jelenlévő igazgatónő, Pintér Etelka jelezte: mindannyian igazgatói dicséretben részesülnek./

Videó -válogatás a műsorból:
https://youtu.be/f2PcyZPEoXk

Az estre Mácsai Anita tanárnő készített fel tanítványait. Elmondta, hogy a dráma-szakkörük két év működik, hetente egy alkalommal találkoznak, és két órás foglalkozásokon készülnek – általában – az adott projektre. Nemcsak tehetséggondozásról, hanem egymás motiválásáról is szólnak ezek a workshop-ok.
Hozzátette: büszke arra, hogy a kemény iskolai feladatok mellett, diákjai önként és szorgalmasan vállalják a többlet „munkával” járó szakköri tevékenységet.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3423091521095314

Vélemény, hozzászólás?