Kiemelt hírek Szentes

’ A Zsoldos’ segíti iskolai partnereit

A létrejöttének 50. évfordulóját az idén ünneplő HSZC szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola nem tétlenkedik a kialakult járványügyi veszélyhelyzet alatt sem: a divatszabó szakmát tanulók – tanáraikkal együtt – szájmaszkokat készítenek.

Talán fogalmazhatunk úgy is, hogy az iskola női szabó tanulói összekötik a kellemes a hasznossal: gyakorlati idejük alatt szájmaszkokat varrnak, melyeket felajánlottak azoknak az oktatási intézmények, akik erre igény tartottak.

Az iskola előteremtette a hozzávalókat, a fiatalok pedig eddig már több mint 300 eszközt gyártottak. (Szemre tetszetősek, moshatók, a megelőzés szempontjából fontosak lehetnek- szerk.)

Egyelőre a Szentesi Klauzál Gábor Általános Iskola, és a Kiss Bálint Református Általános Iskola élt is a felkínált lehetőséggel, és április 15-én a két partner intézmény igazgatói 50-50 db. szájmaszkot vittek iskolájukba.

A szakközépiskola tanulói által készített szájmaszkokból korábban már a hódmezővásárhelyi tűzoltók is kaptak. Terveik szerint az általuk készített szájmaszkok jó szolgálatot tehetnek (a már tervbe vett) írásbeli érettségik, a szakmai vizsgák lebonyolításához.

Vélemény, hozzászólás?