Hírek Kiemelt hírek Szentes

A “Zsoldos” továbbra is: Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum az elmúlt hetekben kapta meg az értesítést, hogy további öt évre elnyerte az Innovációs és Technológiai Minisztérium által pályázatban kiírt Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címet.
Mivel az iskolában már évek óta – több tantárgy, illetve szakmai képzés keretében is – rendszeres a tudatos fogyasztói magatartásra nevelés, és egy ízben az intézmény már meg is kapta ezt a kitüntető címet, ezért Ollai Julianna tanárnő révén egy újabb pályázat került beadásra. A pályázatban foglaltak alapján a kuratórium ismételten megítélte az intézmény számára ezt a kitüntető címet.
Az iskola – folytatva eddigi gyakorlatát – március 28-án egy házi fogyasztóvédelmi vetélkedőt szervezett. A versenyen a 10. B osztály kereskedő csoportja vett részt, 3 csapattal.
A csapatoknak előzetesen egy-egy fogyasztóvédelmi, gazdasági témát kellett feldolgozni, ezt a “közönség” (iskolatársak) előtt ismertetniük, prezentálniuk kellett.
1. Csapat: Élelmiszerpazarlás és éhezés Magyarországon
2. Csapat: A műanyagok és a környezetünk
3. Csapat: Miért kerül minden ilyen sokba – az infláció okai
A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola pályázatában részt vevő iskolákat a Délalföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület (DARFE) támogatja, akiknek köszönhetően a versenyen részt vevő tanulók fejenként egy-egy 10.000,- forintos Árkád vásárlási utalványt vehettek át, illetve szakmai kirándulásokon vehetnek részt a Napfényfürdő Aquaparkban, valamint a Sun City Szabadidőközpontban.
A házi vetélkedő I. helyezettje a május 14-ei X. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Versenyen, Újvidéken is szerepelni fog.
A házi verseny első helyezettje a Solymosi Bernadett, Suba Patrik, Kádár Péter összetételű csapat lett, az “Élelmiszerpazarlás és éhezés Magyarországon” című dolgozatával.
Gratulálunk az első helyezett csapatnak, valamint a versenyen részt vevő többi csapatnak is!

Vélemény, hozzászólás?