Hírek Kiemelt hírek Szentes

A Zsoldosból 28 diák versenyez a megyei elődöntőn

Szigorú járványügyi intézkedések mellett március 1-én megkezdődtek Szegeden a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád-Csanád megyei elődöntőin 39 szakmában mintegy 380 tanuló versenyez 3 héten át.
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember, ülő emberek és belső tér
A megmérettetésre a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, és a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi tagintézményéből érkeznek versenyzők. Ők az elődöntőkben elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi középdöntőkben adnak számot.
HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumból 28 diák jutott el a megyei elődöntőkre:
Kőműves 4 fő
Festő, mázoló, tapétázó 5 fő
Villanyszerelő 3 fő
Fodrász 6 fő
Hegesztő 5 fő
Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő 3 fő
Egyébként a két szakmai verseny célja a magyar szakképzés színvonalának további emelése, a szakképzés eredményeinek széles körű bemutatása, és verseny szervezése a szakmát tanuló tehetséges tanulóknak. Emellett a „fizikai szakmák” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése, ezáltal a pályaorientáció erősítése is cél.
Az eredményesen szereplő fiatalok akár mentességet is kaphatnak a komplex szakmai vizsga írásbeli része alól, amennyiben elérik a 60 százalékot. Emellett a legjobbak a középdöntőbe kerülnek, ahonnan a Szakma Sztár Fesztiválon megrendezendő országos döntőkre juthatnak, ahol ismert cégek és szponzorok is felfigyelhetnek rájuk.

Vélemény, hozzászólás?