Csongrád Hírek Kiemelt hírek

Adni jobb, mint kapni!

A címben szereplő mondatot egy harmadik osztályos kislány mondta, amikor arról meséltek, miért készítettek szeretetcsomagokat Kárpátaljára és Erdélybe. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felkérésére a Csongrád és Térsége Általános Iskola Piroskavárosi Általános Iskolájának két harmadik osztálya készített cipősdobozcsomagokat a rászorulóknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett szeretetdoboz-akcióban az adomány-gyűjtést 8-12 éves gyerekek között hirdették meg, akik szívesen leveleznének hasonló korú gyerekekkel. Az ajándékokat cipősdobozba csomagolták. A program fontos része a személyesség. A dobozokba édesség, mesekönyv, színező, játékok kerültek és egy levél, bízva abban, hogy a gyerekek és a családok között barátságok alakulnak ki. Az iskolában a gyerekek pedagógus segítségével állították össze a csomagokat, így lehetőség nyílt az ajándékozási kultúra formálására is. Nagy lelkesedéssel készítették a csomagokat a gyerekek, saját, már nem használt játékaikat is felajánlották, de vadonatúj ajándékok is kerültek a dobozokba. Minden dobozon rajta van, milyen korú fiúnak vagy lánynak szánják.

A gyerekek azt mondták, melegséget, jóságot, boldogságot és szeretetet éreztek, amikor készítették a csomagokat. Ki dobozt hozott, ki édességet, ki ruhákat, ki játékot. Mindenki kivette a részét a készülődésből és lelkesen vitték le az osztálytermekből az autóhoz a csomagokat. Izgatottan kérdezték, lehet-e már tudni, hová kerülnek az ajándékok. A csomagok útja először Kecskemétre vezet, majd onnan indulnak tovább Kárpátaljára és Erdélybe, hogy szebbé tegyék sok kisgyermek karácsonyát.

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?