Hírek Kiemelt hírek Szentes

Adományokat vittek Szentesről a határőrközségbe

Az egész országban egyre többen próbálnak segíteni az orosz–ukrán háború elől menekülőknek – így van ez Szentesen is. A szentesi önkormányzat a katonai konfliktus kirobbanását követő második napon már felhívást adott ki az esetleges menekültek megsegítésének ügyében. Sajnos a helyzet élesedett, olyannyira, hogy (hivatalos adatok szerint) hazánkba eddig több mint 100 ezer menekült érkezett, Szentesen pedig már mintegy 30-an vannak.
Az összefogás Szentesen is kiszélesedett: személyek, kisebb közösségek álltak az adományok gyűjtésének élére, és azt igyekeznek minél nagyobb precizitással megoldani.
Az itteni segítők között van az a Jókai u. 121-ben lakó hölgy, aki egy helyi cégnél dolgozik tolmácsként, és eddig is nagyon jól ismerte az Ukrajnában élők helyzetét, körülményeit.
A háború kitörését követően azonnal megkezdte humanitárius szervező munkáját, először csak szűkebb ismeretségi körében, később már különböző csoportok is csatlakoztak.
A ‘szentesi szülők’ (a hölgy így hívja az egyre szélesedő bázisát) pedig a konkrét kérésének megfelelő adományokat hoztak – nem kis mennyiségben.
Ő maga már kétszer járt Tiszabecsen, ahová mikrobusznyi rakományokat vitt, és adott át az ottani segélyt-szervezőknek, visszaútban pedig menekülteket hozott.
Elmondta, hogy a határőrközségben a Gyűjtőközpontban és Nefelejcs Campingben gyűjtik az adományokat, onnan osztják tovább. Ott találkozott menekültekkel, akiknek többsége nők és gyermekek. Járt Záhonyban is, ahol “borzalmas állapotok fogadták, megrendítő volt látni a sok síró gyermeket, akiket elszakítottak édesapjuktól”.
Március 6-án, a kora hajnali órákban indítja útnak a harmadik szállítmányát, melyet Boros Norbert viszi Tiszabecsre. “Ott már szívesen fogadják majd, hiszen az ottaniak már tudják hol van Szentes, megismerték az itteni segítőkészséget” – mondta a tolmács asszony.
Ezúttal főként gyermekruhákat, tisztálkodószereket, gyógyszereket, ásványvizeket és tartós élelmiszereket visznek.
Norbert a GLS futárszolgálatnál dolgozik, ő lesz a cég első dolgozója, aki önkéntesen besegít az adományok célba juttatásába. Korábban ő már járt Ukrajnában, és úgy érzi, hogy nagyon megérdemlik a segítséget az ottaniak.
Jó és szerencsés utat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?