Kiemelt hírek Térség

Adósságkezelési tanácsadás – Árpádhalom térségében

A  „Csongrád megyei felzárkózási és esélyegyenlőségi program” EFOP-1.6.3-17-2017-00003 számú pályázat keretében október 8-án,  „Adósságkezelési tanácsadás” című tematikus napot tartottak Árpádhalmon

Szarka Attila, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés képviselőjének és Vágó Miklós Béla, Árpádhalom polgármesterének köszöntői után Dancs Ferencné, a Gondozási Központ vezetője számolt be a szociális ellátás állapotáról. Kifejtette, hogy Árpádhalom nagy figyelmet fordít azokra, akik szociális ellátásban részesülnek. A szociális alapellátás közé tartozik az étkeztetés, a házi segítségnyújtás, családsegítés, a falu- és tanyagondnoki szolgálat, és a gyermekjóléti szolgálat. Elmondta, hogy jelenleg 24 fő részesül étkeztetésben, házi segítségnyújtásban pedig 23-an vesznek részt.

Majláthné Lippai Éva, a Védőernyő Alapítvány elnöke a családi gazdálkodásról beszélt. „A gazdálkodás nem jelent mást, mint az erőforrásokkal való racionális, ésszerű tervezésen és megvalósításon alapuló cselekvéssort. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor először magunkban kell rendezni a dolgokat. Azt, hogy honnan hova szeretnénk eljutni. A tervezés arról szól, hogy megnézem, mennyi pénz jön be, majd megvizsgálom, hogy mennyit kell kiadni” – hangzott el az előadáson. Az előadó rávilágított arra is, hogy fontos tudatosan bánni a pénzzel, így érdemes háztartási naplót vezetni, vagy listával bevásárolni.

Vincze Péter az elsősegélynyújtásról, és a mentőhívásról adott tájékoztatást. Az előadáson szó esett azokról a lépésekről, amelyeken keresztülmegy az a személy, aki mentőt hív, illetve a legfontosabb megadandó adatokat is megtanulhatta a nagyérdemű.

Rácz Tibor az általános tűzvédelmi helyzetet vázolta fel. Előadásában taglalta a kéménysepréssel kapcsolatos fontos információkat, illetve szó esett a szabadéri tűzesetek megelőzéséről is.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Vélemény, hozzászólás?