Hírek Kiemelt hírek Szentes

Adventi kiállítás a Felsőpárti Református templomban -videóval

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola rajtagozatos diákjainak Adventi kiállítása megnyitóját tartották december 8-án a Szentes-Felsőpárti Református templomban. Az intézmény diákjait, a vendégeket Varga Sándorné, az iskola igazgatónője köszöntötte, majd Gilicze Andrásné, a Gyülekezet lelkésze nyitotta meg  a tárlatot.  

A tiszteletes asszony szólt arról, hogy a festmények láttán számtalan gondolat vetődik fel a nézőben. Például az, hogy látják a természeti jelenségeket a fiatal alkotók? Mennyire érzékelik a tér és idő összefüggéseit? Milyen jól tudnak bánni a színekkel?

A jól sikerült képek dicsérik a felkészítő tanár munkáját is, Döme Zoltán tanár úr már évek óta foglalkozik úgy diákjaival, hogy kiállításra is alkalmas alkotásig eljussanak tanítványai. Megköszönte a diákoknak, hogy elhozták képeiket a templomba, így a hívők, a látogatók is gyönyörködhetnek majd a szép festményekben.

 

Varga Sándorné a kiállító diákoknak egy-egy kis ajándékkal köszönte meg a munkáját, és az ő tanáruk felkészítő tevékenységét is elismerte. A lelkész asszony is ajándékkal kedveskedett az alkotóknak.

A kiállító diákok: Apró Veronika, Búza Barbara, Czibolya Bence, Csorba Éva, Gáspár Jázmin, Góg Nikoletta, Gránicz Imre, Gulyás Adél, Lévai Boglárka, Magyar Beatrix, Murányi Nóra, Nagy Adrienn, Oláh Mónika, Pálesz Fanni, Szűcs Patrik, Tordai László és Varga Bertalan.

Az iskola diákjai, énekkara karácsonyi műsort adott a megnyitón, akiket Vajdáné Balogh Ida, Döméné Kardos Ágnes és Kunné Schmidt Gabriella tanárnők készítettek fel. Részlet a műsorból:

 

A kiállítás január 4-ig tekinthető meg a templom nyitvatartási idejében, illetve az istentiszteleteken.

A templomból kifelé menet minden gyermek és vendég kapott szaloncukrot- emlékeztetve őket az Adventi időszakra.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?