Hírek Kiemelt hírek Térség

Adventi közfoglalkoztatási vásár

A közmunkaprogramban előállított termékeknek szervezett kiállítással egybekötött vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Szegeden, a Rákóczi téri központi épület nagytermében a megye 6 járásának 26 kiállítója mutatta be és kínálta a közfoglalkoztatás keretében előállított portékákat – köztük az a három is, Apátfalva és Pusztamérges önkormányzata, valamint a Szentesi Hajléktalan Segítő Központ, amely elismerésben és kiemelt támogatásban részesült idén a belügyminiszter döntése értelmében.

navigate_before
navigate_next

 

A negyedszer megszervezett megyei program célja, hogy a nagyközönség is megismerhesse mindazokat az értékeket, amelyek a közfoglalkoztatás keretében jöttek létre idén a megyében. A rendezvényt dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára és dr. Juhász Tünde kormánymegbízott nyitotta meg. Utóbbi arról beszélt, hogy a járási Startmunka mintaprogramok a helyi igényekhez igazodóan biztosítják a helyben történő folyamatos munkavégzést, közösségformáló hatásúak és élhetőbbé teszik a településeket, azok közvetlen környezetét, valamint értéket teremtenek. Dr. Hoffmann Imre kiemelte, hogy évről évre csökken a munkanélküliek és a közfoglalkoztatásban lévők száma, ez azt mutatja, hogy egyre többen tudnak munkát találni a munkaerőpiacon. A közfoglalkoztatási programokra idén a kormány 9 milliárd forintot fordított.

A megnyitón fellépett a Klúg Péter Általános Iskola és Szakiskola siket és nagyothalló diákjaiból álló, Gondolatjel csoportja.

Az idén kétnapos adventi piac sokszínűen mutatta be a megyei közfoglalkoztatást. A programban dolgozók munkájuk eredményeként számos, a település számára hasznos terméket állítanak elő, miközben támogatják a természeti és épített környezet védelmét. Az előállított termények és feldolgozott élelmiszerek hozzájárulnak a közétkeztetés minőségének javításához, az önellátó, önfenntartó települési modell kialakításához.

A rendezvény látogatói többek között mikulászacskót, illatpárnát, ajándék- és divattáskát, különböző magvakból készült olajat és lisztet, pirospaprikát, batátát, sokféle befőttet, lekvárt, savanyúságot és gyógynövényt, zöldség- és gyümölcslevet, zöldségeket, seprűt, sapkát, sálat, kesztyűt, rongyszőnyeget, asztalterítőt, díszpárnát, házszámtáblát, adventi koszorút, kerámia tárgyakat vásárolhatnak.

A térségből Csongrád, Csanytelek, Derekegyház, Mindszent is részt vett az adventi vásáron.

Apátfalva és Pusztamérges önkormányzata, valamint a szentesi Hajléktalan Segítő Központ közfoglalkoztatási programja nyerte el idén a Belügyminisztérium Start Plusz díját Csongrád megyéből. A díjazottak egyenként 7 millió forintot fordíthatnak a közfoglalkoztatási programjaik fejlesztésére. November 16-án adták át a Belügyminisztériumban az elismerésről szóló okleveleket a három program képviselőjének.

Az önkormányzati tulajdonú Szentesi Hajléktalan Segítő Központ, az országos hajléktalan közfoglalkoztatási mintaprogram keretében valósítja meg programját ma már 15 fő bevonásával.

 

Vélemény, hozzászólás?