Kiemelt hírek Szentes

Afrika Nap az Ifjúsági házban

A Szentesi Gondozási Központ, és annak IV. klubja közös szervezésében november 22-én az Ifjúsági Házban rendezték meg a III. Süti Versenyt és Afrika Napot.

A megjelenteket, köztük dr. Chomiak Waldemart, a helyi önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnökét, és Antal Balázs Tibort, a Városfejlesztési Bizottságának elnökét, Puskásné Halál Ágnest, a Gondozási Központ igazgatónőjét Kovácsné Gila Erzsébet, a IV. klub szakmai vezetője köszöntötte.

Bevezetőjében elmondta, hogy a már harmadik alkalommal szervezett már kinőtte klubjuk tárgyi lehetőségeit, valamint a központ többi egységének ellátottjait is vendégül látják, ezért rendezik a város központjában, az Ifjúsági Házban.

Köszöntötte a megjelenteket Antal Balázs Tibor is, aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy az sütemény, az édesség összehozza a családokat, a közösségeket, és ennek a rendezvénynek is ez a jótékony célja.

Ezt követően dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos tartott képekkel illusztrált előadást Afrikáról. Kevesen vannak Magyarországon, akik jobban ismernék fekete Afrikát a doktornőnél. Anna doktornő a Magyar Afrika Társaság szervezésében már hatszor járt a földrész mélyén orvosi missziókkal, segíteni a rászorulókat.

Arról beszélt – nagy szeretettel – hogy jóllehet már elérte a nyugdíj-korhatárt, de Afrikába is újra és újra el fog menni. „Mert tennünk kell a dolgunkat, segíteni kell, nem csak beszélni róla”.

A doktornő fotóiból kiállítás nyílt. Mivel Ő pozitívan áll a dolgokhoz, mint az orvosok általában, ez meglátszik a képein. Az orvosi misszióját nehéz körülmények között teljesítő doktornő mosolygó emberekről, mindennapjaikról, számunkra egzotikus állatokról, épületekről és gyönyörű gyerekekről állította készítette fotóit.

Ezt követte a Serengeti Toupe tanzániai zenekar tagjaiból álló trió koncertje, táncos bemutatója. Ők 2011-ben alakultak, hazánkban élő diákokból. Magyarországon már több helyen megfordultak, már játszottak a KFT együttessel is. Ezúttal is fergeteges hangulatot varázsoltak a Kurca partjára, a jelenlévők közül többeket a táncparkettre „csábítottak”.

Afrika Nap az IH-ban

Afrika Nap az Ifjúsági házban(Képmelléklettel)A Szentesi Gondozási Központ, és annak IV. klubja közös szervezésében november 22-én az Ifjúsági Házban rendezték meg a III. Süti Versenyt és Afrika Napot. A megjelenteket, köztük dr. Chomiak Waldemart, a helyi önkormányzat Szociális és Egészségügyi Bizottságának elnökét, és Antal Balázs Tibort, a Városfejlesztési Bizottságának elnökét, Puskásné Halál Ágnest, a Gondozási Központ igazgatónőjét Kovácsné Gila Erzsébet, a IV. klub szakmai vezetője köszöntötte. Bevezetőjében elmondta, hogy a már harmadik alkalommal szervezett már kinőtte klubjuk tárgyi lehetőségeit, valamint a központ többi egységének ellátottjait is vendégül látják, ezért rendezik a város központjában, az Ifjúsági Házban. Köszöntötte a megjelenteket Antal Balázs Tibor is, aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy az sütemény, az édesség összehozza a családokat, a közösségeket, és ennek a rendezvénynek is ez a jótékony célja. Ezt követően dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos tartott képekkel illusztrált előadást Afrikáról. Kevesen vannak Magyarországon, akik jobban ismernék fekete Afrikát a doktornőnél. Anna doktornő a Magyar Afrika Társaság szervezésében már hatszor járt a földrész mélyén orvosi missziókkal, segíteni a rászorulókat. Arról beszélt – nagy szeretettel – hogy jóllehet már elérte a nyugdíj-korhatárt, de Afrikába is újra és újra el fog menni. „Mert tennünk kell a dolgunkat, segíteni kell, nem csak beszélni róla”. A doktornő fotóiból kiállítás nyílt. Mivel Ő pozitívan áll a dolgokhoz, mint az orvosok általában, ez meglátszik a képein. Az orvosi misszióját nehéz körülmények között teljesítő doktornő mosolygó emberekről, mindennapjaikról, számunkra egzotikus állatokról, épületekről és gyönyörű gyerekekről állította készítette fotóit.Ezt követte a Serengeti Toupe tanzániai zenekar tagjaiból álló trió koncertje, táncos bemutatója. Ők 2011-ben alakultak, hazánkban élő diákokból. Magyarországon már több helyen megfordultak, már játszottak a KFT együttessel is. Ezúttal is fergeteges hangulatot varázsoltak a Kurca partjára, a jelenlévők közül többeket a táncparkettre „csábítottak”. A program a rendkívül változatos süteményfélék kóstolásával folytatódott, majd jött a szavazás és az eredményhirdetés. Tombolasorsolás és tánc zárta a vidám délelőttöt. A rendezvény lebonyolításában tevékeny részt vállaltak a HSZ szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium egészségügyi szakmacsoportos diákjai. Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2374334952637648

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. november 22., csütörtök

A program a rendkívül változatos süteményfélék kóstolásával folytatódott, majd jött a szavazás és az eredményhirdetés. Tombolasorsolás és tánc zárta a vidám délelőttöt.

A rendezvény lebonyolításában tevékeny részt vállaltak a HSZ szentesi Boros Sámuel Szakgimnázium egészségügyi szakmacsoportos diákjai.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?