Kiemelt hírek Szentes

Afrikai zenék, táncok a Kurca partján

Egy különlegesnek ígérkező (az is lett) programot szerveztek október 18-án Szentesen, az Ifjúsági házban. Afro-Beat és Ndombolo kezdő táncórákat tartottak Divin Ngambával és a Serengeti Troup Együttes két tagjával. Ők már több mint tíz éve élnek hazánkban, nagyjából ismerik a magyar kultúrát, mentalitást, és igyekeztek magyarul kommunikálni a foglalkozáson is..

Két órát tartottak (más-más csoportnak), melyben egy gyors és egy ‘meditatív’ táncot tanítottak.

Divin Ngamba a jellegzetesen gyors, afro-táncot mutatta be és tanította meg a vállalkozó kedvű felnőttekkel és gyerekekkel. Már az óra elején leszögezte: „kell a motiváció, lépésről lépésre haladunk”.

A személyes hajlandóságot már az is jelezte, hogy részt vettek a nem könnyű táncórán, és valóban megismertette és gyakoroltatta az egyes tánclépéseket kongói tánctanár.

Afro-táncok tanulása

Afrikai zenék, táncok a Kurca partján(Képmelléklettel) Egy különlegesnek ígérkező (az is lett) programot szerveztek október 18-án Szentesen, az Ifjúsági házban. Afro-Beat és Ndombolo kezdő táncórákat tartottak Divin Ngambával és a Serengeti Troup Együttes két tagjával. Ők már több mint tíz éve élnek hazánkban, nagyjából ismerik a magyar kultúrát, mentalitást, és igyekeztek magyarul kommunikálni a foglalkozáson is.. Két órát tartottak (más-más csoportnak), melyben egy gyors és egy 'meditatív' táncot tanítottak. Divin Ngamba a jellegzetesen gyors, afro-táncot mutatta be és tanította meg a vállalkozó kedvű felnőttekkel és gyerekekkel. Már az óra elején leszögezte: „kell a motiváció, lépésről lépésre haladunk”. A személyes hajlandóságot már az is jelezte, hogy részt vettek a nem könnyű táncórán, és valóban megismertette és gyakoroltatta az egyes tánclépéseket kongói tánctanár.A táncórán remekül megtalálták a hangot a „tanítványokkal”, akik teljes lelkesedéssel vetették bele magukat a Közép-és Dél-Afrikai táncelemeket tartalmazó táncok megtanulásába.Az első foglalkozások tapasztalatai alapján a szervezők várhatóan november 16-án, a Dózsa Házban újabb órákat terveznek, amire akár előzetesen is lehet jelentkezni: afrobeatszentes@gmail.comKépgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3168321349905667

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. október 20., vasárnap

A táncórán remekül megtalálták a hangot a „tanítványokkal”, akik teljes lelkesedéssel vetették bele magukat a Közép-és Dél-Afrikai táncelemeket tartalmazó táncok megtanulásába.

Az első foglalkozások tapasztalatai alapján a szervezők várhatóan november 16-án, a Dózsa Házban újabb órákat terveznek, amire akár
előzetesen is lehet jelentkezni: afrobeatszentes@gmail.com

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3168321349905667

Vélemény, hozzászólás?