Csongrád Kiemelt hírek

Agrárképzési régió-központ lett Csongrád

Csongrádon, október 16-án átadták az Alföldi Agrárszakképzési Centrum épületét. A Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő agrárszakképző intézményeket összefogó Alföldi Agrárszakképzési Centrum központja nyár óta működik a városban. Az új iskolaépületet a korábbi családsegítő központ ingatlanának felújításával alakították ki.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Nagy István agrárminiszter is, aki közölte: az új tanévben a minisztérium által fenntartott 56 szakképzőintézmény öt centrumba szervezve kezdte meg az oktatást, ennek egyike az Alföldi Agrárszakképzési Centrum, melynek központja Csongrád.

A miniszter hangsúlyozta: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat, és megerősíteni a képzési hálózatot, ráirányítva a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét a mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre.

Hozzátette: a szaktárca célja, az agrárszakmák megbecsültségének erősítése, a képzett mezőgazdasági termelők, élelmiszeripari szakemberek számának növelése. Így folytatta: kizárólag a korszerű agrárismeretek átadásával biztosítható, hogy a következő generációk helyben boldoguljanak.

A miniszter három Steyr gyártmányú traktort ’adományozott’ a szakképző intézményeink, technikumaink részére.

Az átadáson jelen volt Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, és Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnöke is.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat számítógépekkel és nyomtatóval támogatta a központot.

Vélemény, hozzászólás?