Kiemelt hírek Térség

Ajándékátadásnak indult – intézménylátogatás (is) lett belőle

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrár-miniszterhelyettes ezekben a  napokban azért (is) igyekszik végig járni a választókörzetében található 22 települést, hogy ajándékokat vigyen a rászoruló emberek számára. December 21-én – többek között – Derekegyházra látogatott, hogy egy kis meglepetéssel kedveskedjen az ottani Kastélyotthonban lakó ellátottak számára.

Az ajándékokat (a járványügyi előírások betartásával) Drubináné Fodor Katalin, a Csongrád-Csanád Megyei Gesztenyeliget Otthon intézményvezetője vette át, és köszönte meg. A képviselő érdeklődött a gondozottak létszámáról, sorsának alakulásáról, a dolgozók helyzetéről.

Ezt követően – az intézményvezető invitálására – honatya ellátogatott, illetve megtekintette a Kastélyotthon kiváltását szolgáló, 60 személy számára korszerű, családias lakhatást biztosító lakóotthonokat.

A csaknem 1,2 milliárd forintos beruházás keretében Nagymágocson és Derekegyházon is öt-öt 12 férőhelyes támogatott lakhatást biztosító épületet és egy-egy nappali szolgáltató központot alakítottak ki, ahol – többek között – az étkeztetést, a készség-fejlesztő képzéseket biztosítják majd, de helyet teremt a szabadidős tevékenységekre is.

Drubináné Fodor Katalin örömmel mutatta meg az átadásához közeledő derekegyházi objektumokat, és a napokban megérkezett berendezéseket, felszereléseket, illetve megköszönte az ezzel kapcsolatos támogatást. A derekegyháziak régi vágya teljesül, a kastélyotthon lakói pedig méltó, a 21. századnak megfelelő körülmények közé kerülhetnek – tette hozzá az intézményvezető.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy nem sok ilyen lakóotthon létesült az országban, mert (sajnos) időközben az erre szánt keret elfogyott. Viszont örül annak, hogy térségünkben Szentesen, és ezen a két településen is megvalósultak. Megköszönte a vezetők, illetve az ápolók rendkívül kedvező szakmai hozzáállását a fejlesztésekhez.  Beszélgetés közben bíztatta a helyieket, hogy a jelenleg üresen álló telekrészeken minél hamarabb kezdjék el a fásítást.

 

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?