Hírek Kiemelt hírek Szentes

Aki mindenben csak a valódi értékeket követte

Bucsány György magyar-történelem szakos középiskolai tanár, a Bartha János Mezőgazdasági Szakközépiskola egykori igazgatóhelyettese, Szentes Díszpolgára a napokban lett volna 85 éves. Ez alkalomból  február 15-én a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club emlékestet tartott a Könyvtárban.

A vetített képekkel, hang- és videó-felvételekkel színesített beszélgetésen a lányai, Kornélia és Barbara,  volt tanártársa, igazgatója  dr. Csikai Miklósné valamint Vágvölgyi Zoltán helytörténész-könyvtáros, az irodalmi kutatások folytatója beszéltek a tanár úr családi indíttatásáról, oktató-nevelő munkájáról, a közéleti szerepléseiről és helytörténeti munkáiról.

 

 

 

Az est folyamán a résztvevők közül is többen felidézték a jeles pedagógushoz, kiváló emberhez kapcsolódó emlékeiket. A nagy érdeklődés mellett lezajlott rendezvény házigazdája Tímár Ferenc informatikus-könyvtáros, a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke volt.

Forrás: T.F.

Gimnáziumi éveire így emlékezett 2012-ben Bucsány György:

Gimnáziumi éveire így emlékezett 2012-ben Bucsány György

Aki mindenben csak a valódi értékeket követteBucsány György magyar-történelem szakos középiskolai tanár, a Bartha János Mezőgazdasági Szakközépiskola egykori igazgatóhelyettese, Szentes Díszpolgára a napokban lett volna 85 éves. Ez alkalomból február 15-én a Szentes Városi Könyvtár és a Szentes-Csongrád Rotary Club emlékestet tartott a Könyvtárban. A vetített képekkel, hang- és videó-felvételekkel színesített beszélgetésen a lányai, Kornélia és Barbara, volt tanártársa, igazgatója dr. Csikai Miklósné valamint Vágvölgyi Zoltán helytörténész-könyvtáros, az irodalmi kutatások folytatója beszéltek a tanár úr családi indíttatásáról, oktató-nevelő munkájáról, a közéleti szerepléseiről és helytörténeti munkáiról. Az est folyamán a résztvevők közül is többen felidézték a jeles pedagógushoz, kiváló emberhez kapcsolódó emlékeiket.A nagy érdeklődés mellett lezajlott rendezvény házigazdája Tímár Ferenc informatikus-könyvtáros, a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke volt.Képmelléklet: azonnalF.: T.F.Gimnáziumi éveire így emlékezett 2012-ben Bucsány György:

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. február 16.

 

Vélemény, hozzászólás?