Hírek Kiemelt hírek Szentes

Aláírták a Tóth József és a Jókai színházak közötti együttműködést

Szentesen, a Szecessziós Házban május 14-én ünnepélyes keretek között aláírták Tóth József Színház és Vigadó valamint a Békéscsabai Jókai Színház közötti együttműködési megállapodást.
A dokumentumot Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere és Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója írták alá.

Az eseményen részt vett Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Kis Csaba István, Szentes alpolgármestere.
Szabó Zoltán Ferenc megköszönte a térség országgyűlési képviselőjének a „maximális segítségét”, a szakminisztériumnak az anyagi és erkölcsi támogatást, és ígérte, hogy a város vezetése mindent megtesz azért, hogy színvonalas színházi élet alakuljon ki Szentesen.
Farkas Sándor a város kulturális életének fellendítése szempontjából történelmi jelentőségűnek nevezte az együttműködés létrejöttét. Megköszönte a szaktárcának az ügyhöz való kedvező hozzáállását, a megyei jogú város vezetésének segítőkészségét.
Fekete Péter is üdvözölte a megállapodást, és bejelentette, hogy a Tóth József Színház és Vigadó működéséhez további 100 millió forintot kapott a város.
Szarvas Péter példaértékűnek („és talán Európában is egyedülállónak”) nevezte a két Dél-alföldi színház ilyen szoros együttműködését, reményét fejezte ki, hogy hosszú életű lesz a közös munka.
A rendezvényen verssel és énekkel felléptek a Horváth Mihály Gimnázium képviselő, valamint a Jövőnkért Néptáncegyüttes két táncospárja.
Képgaléria:

Vélemény, hozzászólás?