Hírek Szentes

Alakulat-és Családi Nap a laktanyában – elismerésekkel, sporttal

A Szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred július 14-én tartotta meg az Alakulat Napját, melyet, a tavalyihoz hasonlóan, az idén is egybekötött a már hagyományos Családi Napjával.

Az ünnep tiszteletére a Honvéd Rákóczi SE Huszárok Motoros Túra szakosztályának motorosai Tiszabecsre szerveztek túrát, melynek során megismerkednek, a Rákóczi Szabadságharc kapcsán ismertté vált nagyközség történelmével, és megkoszorúzzák a Rákóczi Emlékoszlopot.

A Damjanich laktanyában egy előadással emlékeztek az alakulat névadójára, majd Antal László ezredparancsok elismeréseket adott át.

A Honvéd Vezérkar Főnöke Emléktárgyat adományozott Király Zoltán Gergely zászlósnak, Emléklapot Gyergyádes Mária szakaszvezetőnek. A MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka Emléktárgyat adományozott Keller Katalin zászlósnak és Király Róbert Sándor főtörzsőrmesternek; Emléktárgyat Havasréti Tibor Gergely főhadnagynak és Hegedűs Károly Kálmán főtörzsőrmesternek. Baranyai István András századost őrnaggyá nevezték ki.

Az ezredparancsnok pajzsot adományozott Atkári Tamás hadnagynak és Dinnyés Sándor Csongor zászlósnak. Könyvet adományozott Pomozi Gábor zászlósnak, Vinczéné Sápszki Ildikó főtörzsőrmesternek és Gajda Gábor szakaszvezetőnek.

Az elismerések átadását követően kezdődött (egy kicsit lazább módon)  a Családi program, melynek során a gyerekek és a szülők is megtalálták a kikapcsolódási lehetőségeket. A kicsik kézműves foglalkozáson vehettek részt, volt ugráló vár, csocsó, medence- horgászat, kutyabemutató, különböző vetélkedők.  A felnőtteknek kispályás labdarúgó bajnokságot, fitnesz tréninget, pingpong versenyt, röplabda mérkőzéseket, lövészversenyt szerveztek, valamint közös főzés is volt.

 

A program eredményhirdetéssel és közös ebéddel zárult.

A videó megtekintésével még több információhoz juthat:

 

Vélemény, hozzászólás?