Kiemelt hírek Sport Szentes

Alapozás – versenyekkel tarkítva

A Szentes Városi Úszóklub e hónap elején megkezdte a jövő évet előkészítő alapozást. Az egyesület jelenleg 180 gyermekkel foglalkozik, közülük mintegy 50-et rendszeresen „versenyeztetnek”.

Céljaik között szerepel, hogy minél több gyermek kerüljön „versenyzői” státuszba, illetve érezhető előrelépés történjen a verseny eredményekben. Ez utóbbiakkal eddig sem volt különösebb gond, de mind időeredményekben, mind helyezésekben még nagyobb fejlődéstszeretnének elérni.

Napi két edzéssel alapoznak, több ezer métert úsznak naponta a nagyobb úszók. Közben egymás után jönnek a versenyek is. E hét végén Tótkomlóson rendezik a Rózsa Kupa nemzetközi úszóversenyt, szeptemberben helyben, a dr. Rébeli Szabó József Sportuszodában lesz a már hagyományos országos sprint úszóverseny, majd jönnek a különböző korcsoportos rövidtávú OB-k. Feladat tehát van bőven.

Az eddigiek folyamán a versenyzőket mutattuk be, most edzőiket. A fiatalokkal nyolc tréner foglalkozik, ami nem sok, ha végig gondoljuk azt, hogy ebben a korban csak kisebb csoportokban érdemes a gyerekekkel foglalkozni.

Az edzők: dr. Rébeli- Szabóné Vincze Edit, Paulovics Tamás, Pengő Erzsébet, Horváth Sándor, Arató Aliz, Nagygyörgy Gabriella, Bakainé Sipos Ivett, Rózsa-Pengő Nikoletta.

Felső sor balról Paulovics Tamás, Pengő Erzsébet, Horváth Sándor, dr. Rébeli- Szabóné Vincze Edit, Alsó sor balról kezdve: Arató Aliz, Nagygyörgy Gabriella, Bakainé Sipos Ivett, Rózsa-Pengő Nikoletta

Vélemény, hozzászólás?