Kiemelt hírek Szentes

Alig volt érdeklődés a helyi építés szabályzat módosítása iránt

A Szentesi Önkormányzat szervezésében augusztus 28-án lakossági fórumot hirdettek meg a Szecessziós Ház kávézójába, ahol a lakosságot, és az önkormányzat partnereit a városi Településrendezési eszközök tervezett módosításáról kívánták tájékoztatni, illetve véleményeket, javaslatokat kértek.

A fórumra egy személy, Gémes László, a Fidesz szentesi polgármester-jelöltje érkezett meg, aki érdeklődött a szabályzat módosítása iránt, kérte, hogy beszélgessenek a tervezett változtatásokról.

Wittek Mária, a város főépítésze bevezetőjében elmondta, hogy ez a fórum már a változtatásokhoz előírt tájékoztatási tevékenység második üteme, az elsőt júliusban tartották. A főépítész asszony – elhozva a dokumentumokat betekintésre is – részletesen kifejtette a helyi Településrendezési tervek és helyi építési szabályzat tervezett módosításait, amely a város hat területén, hét (kisebb) változtatást hozhat.

Gémes László elmondta véleményét, elképzeléseit az előterjesztéssel összefüggésben, továbbá a szabályozásokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatait megosztotta az építészmérnökkel.

(A dokumentumok megtekinthetők a Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Irodáján, valamint a város honlapján.)

Vélemény, hozzászólás?