Kiemelt hírek Szentes

Alkotó együttműködés a múzeum és a Deák iskola között

Szentesen, a Koszta József Múzeum (megyeházi) aulájában május 29-én dr. Béres Mária múzeumigazgató nyitotta meg az „Alkoss a múzeummal” elnevezésű kiállítást, melynek során az intézmény egyik pályázata keretében készült alkotásokat ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A múzeum élménypedagógia tevékenységének középpontjában a gyerekek és a fiatalok állnak: az óvodáskorúaktól az egyetemistákig. Már eddig is több alkalommal pályáztak, hogy ezen a területen még hatékonyabban végezhessék munkájukat, ezúttal is egy nyertes országos pályázat révén tudták bevonni ez irányú tevékenységükbe a múzeumtól kissé távolabb található, Deák Ferenc Általános Iskola ötödik évfolyamos diákjait.

Számukra 60 órás tehetséggondozó sorozatot tartottak. Harminc alkalommal, 120 perces foglalkozásokon különböző, számukra ismeretlen alapanyaggal és kézműves technikával ismerkedhettek meg.

 

 

A tevékenységek egy része egyéni kivitelezésben történt, szakértői irányítással, egyénre szabottan úgy, hogy a résztvevők mindegyikének legyen sikerélménye. A munkaegységek másik része csoportos volt, ahol az együttműködés, a csapatszellem kohéziója fejlődhetett.

A kiállításon a legszebben sikerült munkákat mutatják be – a neolit háztól a középkori várig – melyek jól reprezentálják az órákon folyt alkotói tevékenységet – fejezte be megnyitóját az régész-igazgatónő.

A megnyitón elhangzott, hogy a sorozat sikere érdekében munkálkodott (foglalkozásokat vezetett) B. Kovács Emőke képzőművész, Domján Ilona divattervező, Nagy Marietta ötvös-ékszerkészítő, Pintér Lászlóné önkéntes ny. pedagógus, és Trungel Aranka szalmafonó.

Az iskola 23 diákjának látható az alkotása a tárlaton, amely június 11-ig tekinthető meg.

A megnyitón közreműködött a Deák iskola Gerlicék énekcsoportja.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?