Hírek Kiemelt hírek Szentes

Álláshirdetés – Bátor és elhivatott vagy? Várnak a tűzoltók csapatába!

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.
 
Olyan cselekvőképes, 18 életévét betöltött, büntetlen előéletű, magyar állampolgárokat keresünk, akik rendelkeznek állandó belföldi lakóhellyel és középfokú végzettséggel. A jelentkezéshez egy önéletrajz is szükséges. Ezt követi egy fizikai, egy egészségügyi, és egy pszichológiai alkalmassági vizsgálat.
 
A sikeres felvételt követően az alapvető tűzoltói feladatokat 5 hónapos bentlakásos tűzoltóképző tanfolyamon sajátítják el az újoncok, a képzés alatt 150 ezer forintos támogatást kapnak. A képzés végén vehetik fel életük első hivatásos szolgálatát a kijelölt tűzoltó-laktanyában. Új munkahelyükön számíthatnak majd a tapasztaltabb bajtársak szakmai segítségére és folyamatos támogatására, ami nélkülözhetetlen a kezdeti lépések megtételéhez.
 
Az újoncok az ünnepélyes eskü letételét követően a Hódmezővásárhely, Szentes és Makó hivatásos tűzoltó-laktanyájában kezdhetik meg szolgálatukat.
 
Tűzoltónak 55 éves korig lehet jelentkezni. A jelentkezésnél előnyt jelent a „C” kategóriás gépjárművezetői engedély.
 
Az alábbi linken minden információ megtalálható:
https://csongrad.katasztrofavedelem.hu/35058/hogyan-lehetsz-tuzolto
 
Jelentkezési lehetőség és bővebb tájékoztatás kérhető a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatán a 06-62/621-280-as telefonszámon vagy a csongrad.human@katved.gov.hu email címen.
 
Az önéletrajzokat várjuk a fent megjelölt tűzoltóparancsnokságokon is!
 
Kisfilm a tűzoltói hivatásról:

Vélemény, hozzászólás?