Hírek Kiemelt hírek Szentes

Állatok világnapja – kisállatok megszentelése

A szentesi Szent Anna Római Katolikus Plébánia október 2-án, a templomkertben rendezte meg a már hagyományos Kisállatok Megáldását. A hét éve született kezdeményezés egyúttal az Állatok Világnapjáról is szól.
Az állatok világnapja tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, álló emberek és szabadtéri
Az idei program kissé eltért az eddigiektől – mondta Gruber László plébános. Magát a programot hosszabb időre osztották: először a kutyákat, majd a macskákat és egyéb kisállatok lehetett elhozni, és az áldást kérni. Közel 80 kisállatot hoztak el gazdik.
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és szabadtéri
Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja alkalmából dr. Gruber László plébános mondott imát, és egyenként felszentelte a kisállatokat. Az állatok és a gazdik is kaptak ajándékot, illetve az eseményről szóló Emléklapot.
További, idei újdonság az is, hogy szépségversenyt online térben rendezték meg, így többen jelentkezhettek, illetve többen is szavazhattak.
A szépségverseny eredményét az október 3-i diákmisén hirdették ki.

Vélemény, hozzászólás?