Kiemelt hírek Szentes

Állatok világnapja – kisállatok megszentelése

A szentesi Szent Anna Plébánia október 3-án, a templom kertben rendezte meg a már hagyományos Kisállatok Megáldását és Szépségversenyét. A több éve született kezdeményezés egyúttal az Állatok Világnapjáról is szól.

Az állatok világnapja tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.
Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, macska és túra/szabadtéri

Az idei program kissé eltért az eddigiektől – mondta Gruber László plébános, hiszen a járványügyi helyzet miatt hosszabb időre elosztva, először a kutyákat, majd a macskákat és egyéb kisállatok lehetett elhozni, és az áldást kérni. Igy is közel 100 kisállatot hozott el gazdájuk. A szépségverseny pedig a Plébánia közösségi oldalán zajlott.

Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja alkalmából dr. Gruber László plébános mondott imát, és egyenként felszentelte a kisállatokat. Minden résztvevő állateledelt kapott ajándékba, az állatbarát gazdiknak pedig csoki jutott. A szépségverseny eredményét az október 4-i diákmisén hirdették ki.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4497937803610675

Vélemény, hozzászólás?