Hírek

Aluljáróval oldanák meg a biciklisek Tiszai átkelését

Az Aktív Magyarországért Kormánybiztosság, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat AKTÍVAN CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN címmel március 22-én konferenciát rendezett Csongrádon, a Művelődési Központ és Városi Galéria dísztermében.
Az eseményen a megyei aktívturisztikai lehetőségekről és fejlesztésekről esett szó.
A rendezvényen részt vett, és felszólalt Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, aki kijelentette: a Dél-Alföld rengeteg szépséggel rendelkezik, de ezek nincsenek összekapcsolva.
– Az aktív turizmus lehet a térség egyik kitörési pontja, ezért fontos, hogy milyen attrakciókat tudunk nyújtani, illetve hogy a meglévő értékeinket hogyan tudjuk összekapcsolni– vetette fel a képviselő. Farkas Sándor hozzáfűzte, a készülő útfelújítások is fontosak turisztikai szempontból: a Szentes-Kiskunfélegyháza út felújítása során készül el majd az az aluljáró rendszer, amely a biciklisek biztonságos átkelését segíti majd a Tisza-hídon.
Az országgyűlési képviselő erről a témáról a továbbiakban így nyilatkozott:
Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Csongrád-Csanád megyei fejlesztésekkel kapcsolatban kiemelte, bringaparkok, futókörök készülnek, emellett a kerékpárutak bővítése mellett a víziturizmust is fejlesztik, a Tömörkény melletti Csaj-tónál pedig egy ökoturisztikai fejlesztés körvonalazódik, jelenleg a tervek engedélyeztetése zajlik.
A kormánybiztos ebben a témában még a következőket mondta:
A fejlesztésekkel kapcsolatban Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke közölte, a Top Plusz program keretében az aktív turizmus fejlesztésére 3,2 milliárd forint áll rendelkezésre, a gyógyfürdők fejlesztésére pedig 5 milliárd forint.
– A kerékpárutak bővítése nemcsak gazdasági szempontból jelentős, hanem turisztikailag is fontos, ezért további közel 100 kilométer új kerékpárutat tervezünk építeni a megyében– tette hozzá Gémes László.
A konferencia keretében még felszólalt:
= Maradj TOP-on! – Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója
= Túrázzunk Szentes térségében! – Valkay Zsolt, (Szent Jupát Sportegyesület, Szentes)
= Az aktív turizmus helye a kajak-kenu sportban – Sík Márton, a Vajda Attila Regionális Akadémia menedzsere, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetője
= Közösségépítés kerékpárral a Homokháton – Parraginé Tóth Edina és Börcsök Zoltán, (Homokháti Bringaklub, Zákányszék)
= Lesen vagyunk – Máté Bence, a láthatatlan természetfotós
Program végén az ágazat szakemberei és a döntéshozók ültek egy asztalhoz, köztük Révész Márió kormánybiztos és Farkas Sándor miniszterhelyettes.

Vélemény, hozzászólás?