Kiemelt hírek Szentes

Amerikából jöttem, mesterségem címere…

A Szentesi Városi Könyvtárban december 5-én bemutatkozott a Horváth Mihály Gimnázium (HMG) angol anyanyelvi lektora, Roxanne Major-Flint. A vendéget Szekeres- Dancsó Mónika, a könyvtár igazgató helyettese köszöntötte, illetve mondott néhány szót arról, hogy ezúttal az Amerikai Egyesült Államok karácsonyi szokásait ismerteti a lektor hölgy.

Roxanne Major-Flint a kaliforniai Los Angelesben nőtt fel. Az egyetemen pszichológiát tanult. Az elmúlt 6,5 évben dél-kelet Magyarországon élt és az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tanított.

Az idei tanévtől rész-munkaidőben, a szentesi HMG lektora lett. Heti 12 órában foglalkozik a nyelvi tagozatos diákokkal, elsősorban társalgási, illetve nyelvtani órákat tart. (Timothy Lehmannt – az előző – lektort váltotta.)
Egyébként a Horváth Mihály Gimnáziumban német és francia nyelvi lektort is dolgozik.

Roxanne szereti az állatokat, szeret kertészkedni és minél több időt tölteni a férjével. Nagyon szeret tanítani, amit a könyvtári előadásán is bizonyított: tesztlapokat osztott ki közönségének, melynek kérdéseire az általa elmondottak alapján lehetett igazán pontos választ adni.

Egy igazán hangulatos estét tölthettünk el Roxanne Major-Flint (és férje társaságában.

Vélemény, hozzászólás?