Hírek Szentes

Angertea – újabb videó klip készült

 

Az 1996 őszén Szentesen alakult Angertea együttes tavaly kiadott „Snakes in Blossom” lemeze leginkább grunge-os dalához, a „Seeds of Hell”-hez készítette el új klipjét. Ez a zenekar történetének első animációs klipje.

A videót egy régi ismerősük, Lóránt Demeter rendezte. Teljesen szabad kezet adtak neki, és saját benyomásai, érzései alapján csinálta meg a videót. Demeter így nyilatkozik az anyagról:

„A dal címéből indultam ki, tetszett a “Seeds Of Hell” hangulata, ebből kiindulva lett az a koncepció, hogy van egy ciklus, aminek egy körbeérését láthatjuk a klipben. Az elején a magok megtermékenyítik a földet, növények és mindenféle lények kelnek életre, de hamar túlburjánzik a növekedés és káosszá válik, végül a magok visszaszívják az energiát, minden leépül és kezdődhet újra a ciklus.

Technikailag kézi rajzos az alap, ez lett megmozgatva számítógéppel. Gyakorlatilag sík rétegek vannak egymáshoz képest eltolva térben, amitől 3D hatású lesz egy alapvetően 2D-s lapokból összerakott kép. Ja és nagy élvezet volt dolgozni rajta.”

 

A videót a rendező több neves filmfesztiválra nevezte és már a hivatalos premier előtt beválogatták a Nottinghami Nemzetközi Microfilm Fesztiválra, és az októberben, Kínában megrendezendő Ningbo Microfilm Fesztiválra! Mindkét helyen bemutatják a klipet, és indul a hivatalos versenyprogramban!

Közben a zenekar már javában készíti a következő lemezét, egy akusztikus albumot, ami jövőre fog megjelenni. És emellett készülnek ebben az évben még egy klippel a Snakes lemezről, amit a „The Song for Vengeance” című dalukra forgatnak.

Vélemény, hozzászólás?