Kiemelt hírek Szentes

Angol különvonat Szentesen

(Miért is lehet ez érdekes?)
Az angliai székhelyű PTG Tours utazási iroda Európa számos országába szervez a vasutat szerető embereknek több napos különvonatos utakat. Magyarországra is évente 1-2 alkalommal ellátogatnak. A több napos útjuk alatt vonatuk az ország számos szegletébe eljut, bejárva olyan vasútvonalakat is, amelyeken csekély jelentőségű, vagy éppenséggel szünetelő a személyforgalom.

Az utazás szervezői gondoskodnak arról, hogy a különvonat útja során érdekesebb ipari üzemek vasút-hálózatára is bejussanak, illetve arról sem feledkeznek meg, hogy a több napos út alatt minél többféle és érdekesebb mozdony továbbítsa a vonatukat.

Idén ősszel 12 év után az Alföldre és a Viharsarokba is elvonatoztak az angolok, két napon is érintve Szentest.
Október 7-én Szolnok felől érkeztek a városunkba, és rövid tartózkodás után tovább is indultak Hódmezővásárhely – Orosháza – Battonya – Újszeged felé. A vonatukat a hetvenes évek arculatára visszafestett M61-es sorozatú, svéd Nohab mozdony húzta.

Másnap október 8-án Orosháza felől érkeztek az angolok Szentesre M47 1200-as sorozatú (remot Dácia) mozdonnyal. Kedden már egy órát Szentesen időztek az angolok, megtekintették a Motorgarázst, és a Gépészeti gyűjteményt.

Vélemény, hozzászólás?