Kiemelt hírek Szentes

Angol nyelvű bemutatók a Deákban

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola angol-magyar két tanítási nyelvű tagozatának alsós diákjai március 27-én – az iskola tornatermében – angol nyelvű előadásokon mutatták be idegen nyelvi tudásukat. Varga Sándorné, igazgatónő bevezetőjében elmondta, hogy heti öt órában tanulják diákjaik az angol nyelvet, három tantárgyat (rajz, technika és környezetismeret) pedig angol nyelven.

A műsorban négy csoport mutatkozott be. Móriczné Bihari Krisztina tanárnő tanította be az 1.a osztálynak a Telhetetlen hernyócska című darabot, az 1. c. osztályt Veressné Lajkó Sarolta tanárnő készítette fel a szereplésre.

 

A 3. a. osztály az Aladdin feldolgozásával, a 4.a. osztály a Piroska és a farkas című mesejátékkal lépett fel, mindkét csoportnak Szilágyi Katalin tanárnő volt a felkészítője.

 

 

Az előadásokat látva azt leszögezhetjük: ezeknek a piciny gyerekeknek szinte már természetes, hogy angolul szólalnak meg, és néhányuknak már a kiejtése is profi. Valószínű, jó munkát végeztek az angol nyelvszakos tanárok.

 

Vélemény, hozzászólás?