Kiemelt hírek Szentes

Angol nyelvű élménybeszámoló a Deák suliban

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola tornatermében december 20-án, a néhány hete Angliában járt diákok számoltak be – angolul és magyarul – az úti élményeikről.

Varga Sándorné, az intézmény igazgatónője vezette be az élménybeszámolót. Mivel úgy érezték, hogy sok diáktárs érdeklődik, ezért az egész iskola részt vett a programon. Mivel két-tannyelvű iskoláról van szó, ezért természetes, hogy két nyelven történik a beszámoló – tette hozzá az iskola vezetője.

Veresné Lajkó Sarolta tanárnő vezetésével mind a 13 diák vállalt részfeladatokat a tájékoztatásból. Az elutazástól a visszaérkezésig minden elmeséltek – képekkel szemléltetve.

A Deák Ferenc Általános Iskolának már több mint egy évtizedes (aránylag szoros) kapcsolat van különböző angliai iskolákkal, ezek közül a legtartósabb és a legtevékenyebb a Somerset megyei Street település, Brookside iskolájával. November 13-24 között 13 tanuló és 5 pedagógus ismerkedett a Nyugat-Európai ország életével, a településen folyó oktatási munkával, az angol gyerekek életével.

Baranyi Szilvia tanárnő, az iskola nemzetközi kapcsolatok koordinátora szervezte a kirándulást – már ez év tavaszán. Látszólag apró elintéznivalók jöttek sorjában:  repülőjegy vásárlás, transzfer, szállás- intézés, kapcsolattartás, de oda kellett „figyelni”. Aztán jött a többi: programok, kirándulások, órarend, napirend összeállítása, egyeztetése az angol iskola igazgató helyettesével. Itthon szülői értekezletek és minden más intézése.

És persze segítették a kollégák.  Angliában a bevásárlás Kádár Éva tanárnővel történt. Varga Sándorné volt a főszakács – nagyon finom ételek készültek, ami azért is fontos volt, mert az ebéd kivételével „önellátás” volt. A mosás, a takarítás is a felnőttekre hárult. Veresné Lajkó Sarolta tanárnő pedig az iskolában rendezte a gyerekeket.

Legközelebb Angliából érkeznek vendégek Szentesre.

 

 

Vélemény, hozzászólás?