Kiemelt hírek Szentes

Angol nyelvű színházi bemutatók a Móriczban

A Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola a Móricz Zsigmond Művelődési Házban március 24-én rendezte meg az angol-magyar két tanítási nyelvű oktatásban résztvevő diákjainak bemutató előadásait.

A művelődési ház nagytermét teljesen megtöltő közönséget Varga Sándorné, az iskola igazgatónője köszöntötte, majd röviden ismertette az intézményben folyó két tanítási nyelvű képzését.

Többek között elmondta, hogy iskolájukban első osztálytól kezdve heti 5 órában tanulják a gyerekek az angol nyelvet, három tantárgyat angol nyelven tanulnak, és a felső tagozat végén kötelező teszt vizsgákat 70 % fölötti eredményességgel végzik.

Veressné Lajkó Sarolta, angol nyelvtanár, a „két tannyelvűség” egyik kezdeményezője szintén üdvözölte a megjelenteket, majd arról beszélt, hogy milyen fontos a gyerekek idegen nyelvi képzésében a drámapedagógia, valamint a kommunikáció fejlesztése. (A bemutatott két darabot is ő rendezte.)

A műsorban óvodás csoportok mutatták be – angol nyelven – az eddig elsajátított ismereteiket: egyszerűbb alapfogalmakat, játékos mondókákat, gyermekverseket. Ezeket az angol nyelvi kommunikációs foglalkozásaikon gyakorolják az ovisok, az iskola szakmai támogatásával, személy szerint Móriczné Bihari Krisztina tanárnő és Szobota Imréné óvodapedagógus vezetésével.

 

 

Az iskola alsó-tagozatos tanulók a „Kiscsibe és róka koma”, a felső-tagozatosok a „The last airbender” című mesejátékot mutatták be – angol nyelven.

 

Vélemény, hozzászólás?