Kiemelt hírek Szentes

Animációs verseny a Kosztában

Szentesi Koszta József Általános Iskola november 26-án egy hagyományos vetélkedőt rendezett összefüggő képsorok számítógépes feldolgozása témakörben, három korcsoportban 2-3 fős csapatok számára.

Feldolgozandó témák ennek megfelelően korcsoportonként a következők voltak:
I. korcsoport (3-4. osztály): mesék.
II. korcsoport (5-6. osztály): történetek, legendák magyar történelmi személyek életéből.
III. korcsoport (7-8. osztály): valamely tantárgyhoz kapcsolódó animáció vagy a tudománytörténetből, művészettörténetből vett anekdota megjelenítése.

A verseny előzetes feladata az volt, hogy tervezzék meg a gyerekek az általuk választott mese, történet szereplőinek alakját A/4-es lap(ok)on, az általuk választott színes technikával. A versenyre a beérkezett 48 pályamű egy előbíráláson esett át, így a versenyen 30 csapat 90 tanulója vett részt.

A verseny során a történeteket rajzlapon fázisonként rajzolták meg saját rajzi eszközükkel, majd a számítógépen Imagine Logo program segítségével „rajzfilmmé” varázsolták. Az értékelésnél egyenlően pontozták a rajzi megjelenítést és a számítógépes kivitelt.

 

A következő eredmények születtek:

I. korcsoport (3-4. osztály): mesék
1. helyezett – A három kismalac- Orosz Viktória, Hürkecz Bianka, Fehér Kitti Kira (Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola)
2. helyezett – A három kismalac – Rickert Dávid, Gortva Csenge, Dobóvári Odett (Szentesi Koszta József Általános Iskola)
3. helyezett – Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj – Fazekas Dóra, Fekete Laura Kata, Szemanyik Nóra (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)

II. korcsoport (5-6. osztály): történetek, legendák magyar történelmi személyek életéből
1. helyezett – Szt. Márton és a ludak- Justin Levente, Justin Zalán, Szabó Andor
(Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
2. helyezett – A fehér ló mondája – Farkas Liliána, Pataki Jázmin, Szabó Réka (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
3. helyezett – A görög Istenek- Szabó Nelli, Gyerkó Anna, Szegi Lilla (Szentesi Koszta József Általános Iskola)

III. korcsoport (7-8. osztály): valamely tantárgyhoz kapcsolódó animáció vagy a tudománytörténetből, művészettörténetből vett anekdota megjelenítése.
1. helyezett – 2019 a periódusos rendszer éve – Laczkó Kata, Vígh Hanna, Varga Zétény (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
2. helyezett – Altamira barlang felfedezése- Andula Zsanett, Szénási Emese, Csatai György (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
3. helyezett – Irinyi és a gyufa- Kovács Nikolett, Papós Krisztina, Bölcskei M. Zsanett (Szentesi Koszta József Általános Iskola)

A díjakat Szűcs Ildikó Szentes Város Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke adta át.

A verseny zsűrizéséért a szervezők köszönet mondanak Szelesné Mohácsi Évának, Mihály Eszternek és Kis-Rácz Antalnénak.

A verseny kiemelt támogatója: Szentes Város Önkormányzata

Továbbá a programot a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, a Vitamin Patika és a Sirály Papír-Írószer Nyomtatvány támogatta.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3290142154390252

Vélemény, hozzászólás?