Kiemelt hírek Szentes

Animációs verseny a Kosztában

A Szentesi Koszta József Általános Iskola november 27-én egy hagyományos vetélkedőt rendezett összefüggő képsorok számítógépes feldolgozása témakörben, három korcsoportban 2-3 fős csapatok számára. Feldolgozandó témák ennek megfelelően korcsoportonként a következők voltak:

 1. korcsoport (3-4. osztály): mesék.
 2. korcsoport (5-6. osztály): történetek, legendák magyar történelmi személyek életéből.
 • korcsoport (7-8. osztály): valamely tantárgyhoz kapcsolódó animáció vagy a tudománytörténetből, művészettörténetből vett anekdota megjelenítése.

A verseny előzetes feladata az volt, hogy tervezzék meg a gyerekek az általuk választott mese, történet szereplőinek alakját A/4-es lap(ok)on, az általuk választott színes technikával. A versenyre a beérkezett 48 pályamű egy előbíráláson esett át, így a versenyen 30 csapat 90 tanulója vett részt.

A verseny során a történeteket rajzlapon fázisonként rajzolták meg saját rajzi eszközükkel, majd a számítógépen Imagine Logo program segítségével „rajzfilmmé” varázsolták. Az értékelésnél egyenlően pontozták a rajzi megjelenítést és a számítógépes kivitelt.

A díjakat Szentes Város Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke Kovács János adta át.

A következő eredmények születtek:

I. korcsoport (3-4. osztály): mesék

 1. helyezett Az égig érő paszuly – Gyerkó Anna, Kozák Csenge, Szegi Lilla (Szentesi Koszta József Általános Iskola)
 2. helyezett Beszélő barlang – Márkus Alexandra, Fekete Bence, Kulik Noel (Szentesi Deák Ferenc Általános Iskola)
 3. helyezett Emoji popSzabó-Forrai Zselyke, Bölcskei-Molnár Szonja, Szabó Nelli (Szentesi Koszta József Általános Iskola) korcsoport (5-6. osztály): történetek, legendák magyar történelmi személyek életéből.

IIkorcsoport (5-6. osztály): történetek, legendák magyar történelmi személyek életéből.

 1. helyezett Búvár Kund – Jancsó Enikő, Miszlai Fanni, Tóth Virág (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
 2. helyezett A fehér ló mondájaBozó Anna, Kovács Nikolett, Bölcskei-Molnár Zsanett (Szentesi Koszta József Általános Iskola)
 3. helyezett Lehel kürtjeRácz Boglárka, Bubor Sári, Albert Flóra (Szentesi Koszta József Általános Iskola

III. korcsoport (7-8. osztály): valamely tantárgyhoz kapcsolódó animáció vagy a tudománytörténetből, művészettörténetből vett anekdota megjelenítése.

 1. helyezett BeporzásAndula Zsanett, Melis Fanni, Rácz Fanni (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
 2. helyezett Bíró László és a golyóstoll Laczkó Kata, Varga Zétény, Vígh Hanna (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)
 3. helyezett Az alma kártevője Gazsi Adél, Horvát Fanni, Szénási Emese (Fábiánsebestyéni Arany János Ált. Isk. és AMI)

Képek:

navigate_before
navigate_next

Köszönet mondanak a szervezők Szelesné Mohácsi Évának, Széll Annának és Kis-Rácz Antalnénak a verseny zsűrizéséért.

A gyerekeket felkészítették és a verseny lebonyolításában segítette: Hercz Szilvia, Víghné Csentes Ildikó, Virágos Zoltán, Rónyai Éva, Szabó Mariann, Papp Sándor, Geráné Révész Gabriella, Ágostonné Debreczeni Erzsébet, Kulik Judit, Arany László, Luczáné Kenyeres Mónika, Jeneiné Lucz Mária, Tóthné Nóbik Mariann, Oroszi Szilvia, Hankó-Szabó Judit, Szabóné Borbás Edit, Szolláthné Sárközi Sarolta, Szeri Tamás.

A versenyt a MetalCom Rt, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ támogatta. A verseny kiemelt támogatója: Szentes Város Önkormányzata volt.

/Lucza László/

Vélemény, hozzászólás?