Kiemelt hírek Szentes

Anyatejes világnap Szentesen

A Szentesi Védőnői Szolgálat július 26-án a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében rendezte meg az Anyatejes Világnap szentesi ünnepségét, melyen a szentesieken kívül derekegyházi, fábiánsebestyéni és eperjesi anyukák is részt vettek.

Az ünnepségen jelen volt Simon Alma, a Vöröskereszt Szentesi Térségének vezetője, Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő, Piti Gabriella, a Szentesi Védőnői Szolgálat vezetője.

Az ünnepség kezdésekor Kókai Tímea egy dallal (Szekeres Adrien: Kicsi Szív) köszöntötte a jelenlévőket, majd Szirbik Imre polgármester mondott köszöntőt.

A város vezetője történelmi összehasonlításokat tett. Már 15 éve minden esztendőben megemlékeznek erről a jeles napról, méltatják ennek jelentőégét. A kezdetekkor arra törekedtek, hogy a családok együttes ünnepe legyen ez a nap, mára már ezt is sikerült elérni. Ma tölti tízezredik napját polgármesterként, és itt a rendezvényen látott, kapott sok gyermek- mosolynál nagyobb öröm már nem is érhette – mondta Szirbik Imre.

Szabó Zoltán Ferenc, a Csongrád megyei Közgyűlés tagja az anyatejes táplálás fontosságát emelte ki beszédében, majd kilátásába helyezte, hogy a jövőben növelni kívánják a helyi bölcsődei férőhelyeket, fejleszteni az óvodákat, és bevezetni az újszülöttek egyszeri anyagi támogatását.

Ezt követően Szirbik Imre Emléklapot és egy szál virágot adott át a 2018-ban szült, és gyermeküket legalább félévig szoptató édesanyáknak.

A rendezvény tombolasorolással zárult.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2929357830468688

Vélemény, hozzászólás?