Kiemelt hírek Szentes

Ápolók Nemzetközi Napja – képviselői látogatás (Videóval és képekkel)

1820. május 12-én született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a krími háborúban önkéntes ápolónőket toborzott, mentette, ápolta a sebesülteket, majd később ápolónőképző iskolát alapított. Rá emlékezve ezen a napon tartják AZ ÁPOLÓNŐK NEMZETKÖZI NAPJÁt.

Farkas Sándor agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője meglátogatta a Dr. Bugyi István Kórház ápolónőit, és virággal köszöntötte őket.

Eddigi munkám során már többször köszöntöttem az ápolónőket, de az idei a kialakult járványhelyzet miatt különleges: személyesen nem tudom üdvözölni őket, és a virágot sem tudom átadni, de annál nagyobb szeretettel adtam át az ápolási igazgatónőnek, dr Abebéné Bagi Mártának – mondta Farkas Sándor.

A miniszterhelyettessel készült videó-interjú (a kórház jelenlegi helyzetéről, a tovább lépésről): https://youtu.be/OeuVAlXdg14

A képviselő rövid beszélgetést folytatott dr. Pásztor Imrével, a kórház orvosigazgatójával, amely során a kórház időszerű kérdéseit tárgyalták meg. Az orvosigazgató elmondta, felkészültek a koronavírus fertőzött betegek fogadására, az eszközök, műszerek rendelkezésre állnak.

Örömét (is) kifejezte, hogy egyrészt nem sok fertőzés következett be a kórház ellátási területén, másrészt a betegeik gyógyultan távoztak. Az kórház vezetője ezúttal is megköszönte a náluk dolgozó ápolók nélkülözhetetlen munkáját.

Szerkesztőségünk is köszönti az ápolókat, köszönjük áldozatos munkájukat!

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3839007002837095

Vélemény, hozzászólás?