Kiemelt hírek Szentes

Arany 200 busz – Szentesen

A Kiss Bálint Református Általános Iskola és Szentes város Önkormányzata közös szervezésében április 6-7-én Szentesre érkezik az Arany János munkásságát bemutató jubileumi vándorkiállítás.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2017 májusában nyílt meg a 200 éve született Arany János előtt tisztelgő reprezentatív kiállítás. Az “Önarckép álarcokban” című tárlatnak elkészült az iskolai oktatást kiegészítő, országos utazó változata is.

Az egyedi látványvilágú kiállítás versek, képek, különféle dokumentumok és relikviamásolatok segítségével mutatja be Arany János életművét, kapcsolatait, költészetének máig ható jelentőségét. A kiállítás teljesen interaktív, klasszikus tárlatvezetés nem szükséges a látnivalók befogadásához, de amikor megérkezik egy csoport, kapnak egy általános eligazítást, tájékoztatót.

Az érdeklődők a buszt körbejárhatják, a képregényt az oldalán megnézhetik. Vannak kvízkérdések, kitöltögetős, rajzolgatós feladatlapok kisebbek számára. Kényelmesen 20 fő, kicsit szűkösebben 25 fő fér fel egyszerre a buszra és egy csoportnak minimum 20 percre van szüksége.

A pénteki napon az iskola diákjait várja a busz, április 7-én, a szombati napon azonban teljes egészében a város lakóié.

Az ingyenesen megtekinthető interaktív kiállítás a Megyeháza épülete előtt, a Kossuth téren, szombaton 9.00-15.00 között várja az érdeklődőket.

 

 

Vélemény, hozzászólás?