Kiemelt hírek Szentes

Aranyminősítéssel a Néptáncgálán

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén, a huszonnyolcadikat, április 6-8. között rendezték meg a Szent-Györgyi Albert Agórában. A fesztiválon gyermek és ifjúsági néptánc-csoportok mutatkoznak be az ország szinte minden szegletéből, sőt a határon túlról is. Ezúttal 60 néptáncegyüttes, összesen 1700 fiatal táncosa mutatkozott be – öt előadáson.

A Szentesi Jövőnkért Néptáncegyüttes ötödik alkalommal vesz részt ezen a minősítést is adó programon, most négy csoporttal képviseltették magukat.   

A legjobbak a zsűri (Siketánc Szilveszter, Hegedűsné Farkas Lilla és dr. Varga Sándor) döntése alapján juthattak be a vasárnap délutáni ünnepi gálaműsorba, melyet a Szegedi Nemzeti Színházban tartottak.

A jövőnkért Néptáncegyüttes Bársony Mihály csoportjának két produkciója, a Gagybátori táncok 1949 és a Rimócról című is aranyminősítést nyert, de csak az egyiket lehetett bemutatni a Gálán, ők a Nemzeti Színházban a Gagybátori táncokat mutatták be.

Bagi Ferenc, az együttes művészeti vezetője és koreográfusa elmondta: elégedett a csoportok szereplésével. A Bársony Mihály csoport két aranyminősítést szerzett. Az utánpótlás és az ifjúsági csoport ezüstminősítést kaptak, de ők elsősorban tapasztalatszerzés céljából vettek részt, így a minősítésük mindenképp sikernek mondható.

A néptáncpedagógus eredményesnek ítéli meg a szereplésüket abból a szempontból is, hogy a gyerekek is elégedettek voltak magukkal és teljesítményükkel, ami fontos motivációs tényező lehet a jövőben.

Márpedig az ifjú táncosok megkezdték a felkészülésüket a május 11-12-én, Pápán rendezendő Országos Ifjúsági Néptáncfesztiválra, valamint a Szentesen, a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban május 18-án, 18 órakor, „Valami örök…” címmel szervezendő Néptánc gálájukra.

A képek a Szent-Györgyi Albert Agórában készültek:

navigate_before
navigate_next

 

Vélemény, hozzászólás?