Hírek Kiemelt hírek Szentes

Arckép: Almási Jánosné

Az Együtt Szentesért Egyesület a Városi Könyvtárral közösen szervezett, Arcképek Szentesről sorozatnak április 27-én Almási Jánosné, a Koszta József Általános Iskola címzetes igazgatója volt a vendége.
A szép számú érdeklődőt és magát a vendéget Szobota Imréné, az egyesület elnöke köszöntötte, és mondta el a felkérés előzményeit. Ezután a résztvevők megismerhették az egykori iskola-vezető életét gyermekkorától napjainkig.
Almási Jánosné (Szaszkó Erzsébet, *1956) a Koszta József Általános Iskola címzetes igazgatója, Apáczai Genius-díj kitüntetettje.
,Egy Szolnok megyei kis településen, Mesterszálláson töltötte felejthetetlen gyermekéveit. 52 éve lett szentesi, itt volt diák, itt élt a családjával, valamennyi munkahelye is idekötötte.
Életét meghatározta a közösségépítés mind a magán, mind a társadalmi kapcsolatai alakításában. Szerető családja, 3 gyermeke, négy unokája adják a mindennapi lelkesítő erőt. Kicsi kora óta vonzották a kreatív, problémamegoldó teendők, az alkotó tevékenység.
A választott a hivatása valóban rátalált, nagyon szeretett tanítani. Volt óvónő, tanító, intézményvezető, fejlesztő pedagógus, és most nyugdíjasként is sok közösségnek tagja. Az erős családi kötelékek, a barátságok, a meghatározó társadalmi kapcsolatok által alakult teljessé az élete.
A vendéget kedvenc dalával köszöntötte a Tilinkó Dalkör.
A találkozó baráti beszélgetéssel zárult.

Vélemény, hozzászólás?