Kiemelt hírek Szentes

Arckép – Majtényi Andrásról

Szentesen, a Szecessziós Házban – telt ház előtt – november 5-én az Arcképek Szentesről sorozat keretében Majtényi András gimnáziumi tanár, zenepedagógus, Szentes Város díszpolgára mutatkozott be. Ebben segítségére volt (kérdezgette) Szurmik Zoltán, a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának vezető-pedagógusa.

Néhány fontosabb adat Majtényi tanár úr életéből:

= A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatán zongora- szolfézs karvezetésszakon, később magánének szakon szerzett diplomát.

= A helyi zeneiskolában kezdte tanári pályáját, és 40 évig a Horváth Mihály Gimnáziumban tanított (mellette „maradtak”  a zeneiskolai növendékek is).

= A Gimnázium drámai tagozatával hazai és külföldi fesztiválokon lépett fel, adott önálló koncerteket.

= Vezetett énekkart a gimnáziumban, elnyerték az „Év kórusa” címet is. A Szentes Városi Vegyeskarnak több éven keresztül volt a másodkarnagya.

= Zenei munkásságáért Vaszy Viktor díjban részesült, megkapta a Szentes Városért Emlékérmet, 2013 óta Szentes díszpolgára

Az esten (meglepetésként) közreműködött: a zenebarátok: Mihály Béla, Várkonyiné Mihály Erna (klarinét), a növendékek: Urbancsok Evelin és Pádár Kristóf (zongora) és a már befutott énekes növendék: Gesztesi Alexandra (ének) és Kerekes Róbert (zongora)

A beszélgetés végén az interjú alany  a következő idézettel köszönte meg  a figyelmet és az iránta megnyilvánuló érdeklődést:

“Akinek ennyi jó kevés, hadd érje gáncs és megvetés…” (Mozart: Szöktetés a szerájból)

/// Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezett program –   http://www.nka.hu/

 

NKA

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Vélemény, hozzászólás?