Kiemelt hírek Szentes

Arckép Szentesről: Bácskai Mihályné Erzsike néni

Az Együtt Szentesért Egyesület, a Szentesi Művelődési Központ és a Szentes Városi Könyvtár közös szervezésében folytatódott az egyesület által kezdeményezett Arcképek Szentesről elnevezésű sorozat. Március 27-én, a Szecessziós Házban Bácskai Mihályné ny. gimnáziumi tanárnő vállalta, hogy sok mindent elmond magáról az érdeklődők számára.

 

A mondandója elején már sugallta, hogy talán nem is neki kellene szerepelnie, hiszen az ő korosztályából, és Szentesről sokan inkább megérdemelték volna „reflektorfényt”.

Mind ezek ellenére részletesen elmondta (Molnár Erzsébet) életrajzát, Szentesre kerülést, munkájának szépségeit, amit a gimnáziumban élhetett át, kedvenc időtöltéseit.

 

A közönség soraiban ott láttuk a szűkebb családot, a gyermekeit: Mihályt, Erzsébetet, Jánost és Istvánt, valamint a gimnázium volt és jelenlegi tanárait, barátokat, ismerősöket, tisztelőket. Kedves színfoltja volt a találkozónak, amikor (meglepetésként) a helyi Vadrózsa énekegyüttest vezényelte Erzsike néni.

 

 

A beszélgetést Szobota Imréné, az Együtt Szentesért egyesület ügyvezetője és Szurmik Zoltán, a Horváth Mihály Gimnázium tanára vezette.

 

Vélemény, hozzászólás?