Kiemelt hírek Szentes

Ars Sacra Fesztivál – Szentesen (is)

Minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben rendezik meg az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozatát, az Ars Sacra Fesztivált. Szeptember 14. és 22. között határon innen és túl, több mint hatszáz ingyenes programmal, közel 400 helyszínen várják az érdeklődőket.

Az Ars Sacra Fesztivál célja, hogy értékes művészeti eseményeken találkozzon a mai kor embere, a hagyományos európai kultúrával.

„Legyenek mindnyájan egyek.” (Jn 17,21) Ezzel a szentírási mottóval arra hívnak mindenkit, hogy együttes erővel mutassuk fel európai kultúránk szakrális vonatkozásait.

Szentesen, a Református Nagytemplomban szeptember 15-én ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a fesztivál szentesi programjait Fehér Csaba lelkész, illetve köszöntötte a megjelenteket.

A műsor vezetését is vállalta, amely összefoglalóan a „Korál J.S. Bach, Mendelssohn, C. Franck, Liszt Ferenc orgona műveiben” címet kapta, és képviselte.

A nagytemplom Angster orgonáját Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató, orgona művész szólaltatta meg. A műsorban a következő művek hangoztak el:
J.S.Bach: c-moll partita “O Gott, du frommer Gott” BWV767
Mendelssohn: 6. d-moll szonáta “Vater unser in Himmelrich”
C. Franck: a-moll Korálfantázia
Liszt Ferenc: Choral “Nun danket alle Gott”

A fesztivál következő programjában egy Ökumenikus hangverseny szerepel, melyet szeptember 22-én 17 órakor az Evangélikus Templomban rendeznek.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3069495349788268

 

Nagy János orgona hgv

Ars Sacra Fesztivál – Szentesen (is)(Képgalériával)Minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben rendezik meg az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozatát, az Ars Sacra Fesztivált. Szeptember 14. és 22. között határon innen és túl, több mint hatszáz ingyenes programmal, közel 400 helyszínen várják az érdeklődőket.Az Ars Sacra Fesztivál célja, hogy értékes művészeti eseményeken találkozzon a mai kor embere, a hagyományos európai kultúrával. „Legyenek mindnyájan egyek.” (Jn 17,21) Ezzel a szentírási mottóval arra hívnak mindenkit, hogy együttes erővel mutassuk fel európai kultúránk szakrális vonatkozásait.Szentesen, a Református Nagytemplomban szeptember 15-én ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a fesztivál szentesi programjait Fehér Csaba lelkész, illetve köszöntötte a megjelenteket.A műsor vezetését is vállalta, amely összefoglalóan a „Korál J.S. Bach, Mendelssohn, C. Franck, Liszt Ferenc orgona műveiben” címet kapta, és képviselte.A nagytemplom Angster orgonáját Nagy János, címzetes zeneiskolai igazgató, orgona művész szólaltatta meg. A műsorban a következő művek hangoztak el: J.S.Bach: c-moll partita "O Gott, du frommer Gott" BWV767 Mendelssohn: 6. d-moll szonáta "Vater unser in Himmelrich" C. Franck: a-moll Korálfantázia Liszt Ferenc: Choral "Nun danket alle Gott" A fesztivál következő programjában egy Ökumenikus hangverseny szerepel, melyet szeptember 22-én 17 órakor az Evangélikus Templomban rendeznek.Képgaléria:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3069495349788268

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2019. szeptember 16., hétfő

Vélemény, hozzászólás?