Kiemelt hírek Szentes

Átadták a Boros díjakat

A HSZC Boros Sámuel Szakgimnázium és Szakiskola március 14-én a Megyeháza Konferencia és kulturális Központban tartotta a Boros-hét záróeseményét, ahol – már 29. alkalommal adták át a Boros-díjakat, az iskola legmagasabb szintű elismerését.

A program előtt a résztvevők megkoszorúzták az iskola névadójának, Boros Sámuelnek az emléktábláját, a Hajdú Lajos utcai szülőháza homlokzati falán.

A rendezvényen köszöntötték Szirbik Imre urat, Szentes város polgármesterét, Gémes László megyei képviselő urat, Antal Balázs Tibor képviselő urat, az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagját, Kovács János urat, a Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottság elnökét, Rákosa Gábor Gergely urat, a MetALCOM Zrt. vezérigazgatóját, a Gilicze család tagjait és Somosné Puskás Krisztinát, iskola igazgatónőjét.

Az intézmény egykori diákja, Vinczéné Szabó Éva tanárnő, aki nem csak diákéveit töltötte az alma mater falai között, magyartanárként és osztályfőnökként terelgeti diákjait a helyes út irányába, Boros Sámuel életútját elevenítette fel.

Az iskola alapításának 90. évfordulója tiszteletére az egykori Boros-díjasok (Gabnai Dalma – 2013, Horvát Hedvig – 2013, Dosztál Diána – 2004, Bacsa Andrea 1995) emlékeztek vissza az akkori időkre, tanárokra, élményekre.

Szirbik Imre, a város polgármestere ünnepi beszédében méltatta Boros Sámuel polgármesteri munkáját, emlékezett az iskola történetére, szólt a közgazdászképzés jelentőségéről.

Az emlékezések és az ünnepi műsor (Kiss Viktória . ének) után átadták az elismeréseket:

Boros díjasok:
Juhász Tamara a 12. b
Rehák Melindát a 12b.. b
Csák Gergő 12-a
Antal Boglárkát a 12. c

Boros Közösségi Díj:
Böszörményi Ákos 12.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2606094916128316

Vélemény, hozzászólás?