Kiemelt hírek Szentes

Átadták a kertvárosi szupermarketet

Szentesen szeptember 9-én ünnepélyes körülmények között adták át a HUNOR COOP ZRt. Kertvárosi Coop Szupermarketét.

Mészáros Zoltán, a HUNOR COOP ZRt. vezérigazgatója megnyitójában kiemelte, hogy rekord rövid idő alatt sikerült a hálózatuk két kiemelkedően fontos áruházát, a szegvárit és a szentes-kertvárosit megújítaniuk, felújítaniuk. Ez a két üzlet bizonyítja törekvésüket: vonzó körülményeket teremteni a vásárlóknak, a dolgozóknak, a lakosságnak.

Megköszönte a jelenlévő polgármestereknek, Szirbik Imrének és Gémes Lászlónak, hogy mindkét településen jelentő támogatást kaptak az önkormányzatoktól.

Szerkesztőségünk a megnyitót követően kérte mikrofonjához a vezérigazgatót, aki így nyilatkozott:
https://soundcloud.com/szgyors-1/meszaros-zoltan-bolt-avatas

Szirbik Imre köszöntőjét azzal kezdte, hogy 1977-ben került Szentesre, akkor itt lakott a Kertvárosban, és neki is „jó szomszédja volt a COOP üzlet”. Jó, hogy folyamatosan, a kor követelményeinek megfelelően megújították. Apró kövekkel épül a város, ide tartozik ez a most felújított szupermarket is, jobb, színvonalasabb lesz a kertvárosban lakók ellátása.

Végezetül azt kívánta: legyen sikeres ez modern szupermarket, és a cég többi üzlete is, termeljék az apró forintokat, amiből aztán a város egésze (is) fejlődhet.

A város polgármestere és a cég vezérigazgatója a nemzeti színű szalag átvágásával megnyitotta a városrész új, korszerű szupermarketét.

A megnyitón közreműködött Paulovics Tamás (vers), a Százszorszép óvoda egy csoportja, és a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes néhány tagja.
A linkre kattintva videón láthatja a megnyitó pillanatait:
https://youtu.be/NuWBZyjXizw

A most átadott beruházás néhány fontosabb eleme:

A HUNOR COOP ZRt. 8 milliárdos kiskereskedelmi árbevételét 25 településen 34 Coop üzletében bonyolítja.
A HUNOR COOP hálózatának egyik meghatározó egysége a 42 éve épült Szentes Kertvárosi élelmiszer áruház, mely a kezdetektől tagja a Coop Üzletláncnak. A közel 30.000 fős Szentes városban a HUNOR COOP meghatározó kereskedelmi szereplő, az élelmiszerpiac jelentős részét lefedi.

Az összesen 43.000 törzsvásárlóból Szentesen 9.528 fő törzsvásárlónk van. A több mint 40 éve működő áruház megérett a felújításra, korszerűsítésre. 2018 évben a társaság két üzletével – a szegvári Coop ABC-vel, illetve annak ikertestvérével (a minden paraméterében megegyező szentesi Kertvárosi Coop ABC-vel) – jelentkezett egy országosan kiírt energetikai pályázatra.

A beadott pályázatunk pozitív elbírálást kapott, mely szerint 100 millió Ft támogatásban részesítették a két beruházást, melyből 40 millió Ft vissza nem térítendő, 60 millió Ft pedig kedvező kamatozású támogatott hitel. A HUNOR COOP ZRt. eddigi működésében kiemelkedő az idei év, hisz hét hónapon belül mind a két áruház fejlesztését, korszerűsítését és modernizálását megvalósítja. A teljes beruházás közel 500 millió Ft-ba kerül, melynek a második szakasza is a mai napon lezárul.

A kívül-belül megújult Szentes Kertvárosi Coop Szupermarket újjászületett. A pályázati támogatás segítségével sikerült teljes egészében korszerűsíteni a fűtést, a világítás led-es technológiája a mai kor legfejlettebb megoldását adja, az áruház teljes szigetelése minimalizálja a fűtési költségeket. Az áruház tetejére felszerelt 35 kw-os napelem rendszer energiatermelésével még bevételt is hoz a társaságnak. A beruházás a környezetvédelem jegyében a jövőt is szolgálja.

A több mint 700 m2 alapterületű áruház eladóterét közel 20 %-kal növeltük, valamint a hűtött bútorok felületét megháromszoroztuk. A kor elvárásainak megfelelően az üzlet hűtött és hűtetlen berendezését teljes egészében lecseréltük.

Az új burkolattal, álmennyezettel és egyedi világítás technikával ellátott szentesi Coop Szupermarket, kibővült választékkal, egyedi hangulatot sugárzó belső építészetével a XXI. század vásárlói igényeinek maximálisan megfelel. Szándékunk szerint még sok évtizedig a legmagasabb szinten szolgálja az itt élő lakosságot.

Képmelléklet:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=3050006685070468

Vélemény, hozzászólás?