Kiemelt hírek Szentes

Átadták a Kinizsi klubházát

December 5-én délután ünnepélyes körülmények között átadták a Szentesi Kinizsi SZITE Klubházát. A nemzetiszínű szalagot Farkas Sándor, agrárminiszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője vágta át, és mondta el jókívánságait a Kinizsi sportolóinak.

Az ünnepségen megjelent Farkas Sándor, Szirbik Imre Szentes polgármestere, dr. Tóth Flórián, a Szentes Járási Hivatal vezetője, Nógrádi Tibor, a Csongrád megyei Labdarúgószövetség igazgatója, Kovács János, Antal Balázs Tibor, Rébeli Szabó Tamás és Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselők, jelenlegi és egykori szakvezetők, sportolók.

Tari Róbert a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket, és további mondandóját két gondolatkörre fűzte fel: ünnep és köszönet.

Ünnepel a 105 éves klub, mert lényegesen javultak a sportolók sportolási körülményei, és a klubház létrejötte során sok új barátot, támogatót szerzett az egyesület. Nőtt az utánpótlás és a felnőtt csapatok száma, és mára 12 edző foglalkozik a klubtagokkal – tehát szélesedett a Kinizsi bázisa.

Ezt követően egyenként és név szerint megköszönte a támogatóknak az anyagi támogatást.

Farkas Sándor először személyes élményeiről beszélt, majd elmondta, hogy a kormány már évek óta nagy figyelmet szán a sportra, a feltételrendszerének javítására – ebbe a sorba tartozik bele a Kinizsi klubháza is. Felhívta az egyesületi vezetők figyelmét arra, hogy a közeli jövőben újabb anyagi forrásokhoz juthatnak a várhatóan 2020 elején indítandó középnagyságú városok fejlesztésre szánt pénzeszközökből.

Beszéde végén kitért arra, hogy most már a sportolókon a sor, van lehetőség javítani az eddigi eredményeken, tegyék meg.

Szirbik Imre szintén beszélt arról, hogy szeretné, ha lennének szentesi születésű válogatott labdarúgók a közeli jövőben.

Nógrádi Tibor kijelentette: nem csak megyei, de országos összehasonlításban is egyedülállónak mondható egy ilyen, gyakorlatilag amatőr sportolókat kiszolgáló klubház. Becsüljék meg, és legyen még eredményesebb a szentesi labdarúgás – tette hozzá.

A klubházat Farkas Sándor avatta fel (egy nemzeti színű szalag átvágásával), majd kapott ebből a szalagból Szirbik Imre, Kovács János (a helyi önkormányzat Művelődési- Ifjúsági- és Sportbizottságának elnöke), Szabó Zoltán Ferenc (a klub egykori elnöke, ő indította a felújítást), Tari Róbert (jelenlegi klub elnök).

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

Baráti beszélgetéssel ért véget az ünnepség.

Vélemény, hozzászólás?