Hírek Kiemelt hírek Szentes

Átadták a Szilver Sportházat

A Magyar Birkózó Szövetség, a Dr. Papp László Birkózó Egyesület és a Szilver TSE szeptember 11-én megrendezte a Szilver Sportház átadó- és avató ünnepségét, ezzel hivatalosan is birtokba vehették a sportolók az új sportlétesítmény birkózó és tánctermét, valamint a hozzá tartozó közösségi tereket.
Az ünnepségen megjelent és felszólalt Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, honvédelmi miniszterhelyettes, Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszterhelyettes, Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Zoltán Ferenc Szentes polgármestere.
Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember, ülő emberek és szabadtéri
A beszédekben elhangzott, hogy mind a magyar birkózó sportág, mind a szentesi sportélet egy új, nagyon korszerű sportlétesítménnyel gazdagodott. Minden felszólaló kérte, hogy minél több fiatal éljen ezzel a nagyszerű lehetőséggel.
Olyan sportágak kaptak 21. századi körülményeket biztosító edzőtermeket, amelyek Szentes életében meghatározóvá váltak. A Szilver TSE már 30 éve működik (már előtte is volt versenytánc a városban: Peczárszky Kati néni tevékenységét – említette Farkas Sándor), 20 éve pedig az ország legeredményesebb egyesülete a sportágában.
A birkózó sport indulását Szentesen 1926-tól jegyezzük, és ezalatt a közel 100 év alatt jónéhány sikeres korszakról beszélhetünk. Napjainkban is felfelé ívelő szakaszban van az egyesület, annak eredményessége.
Az sportház avatása nem szokványos módon történt. A Nemzeti Összetartozás Évében, az avatásban résztvevő vezetők nem elvágták a nemzeti színű szalagot, hanem annak egy-egy részét összeillesztették.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, emberek hangszerrel, álló emberek és szabadtéri
Az ünnepségen jelen volt Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, világbajnok és négyszeres Európa-bajnok magyar birkózó, illetve testvére Lőrincz Viktor olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó. A felszólalók példaként állították a jelenlévő birkózó sportolók elé.
Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek, ülő emberek és szabadtéri
A program során egy erre az alkalomra készült tortával köszöntötték a 90. életévét betöltő dr. Kis-Tóth Tihamért, aki évek óta meghatározó egyénisége a szentesi birkózó sportnak.
Az új létesítményt dr. Gruber László, római katolikus plébános – ünnepi szavak kíséretében – szentelte fel.
Az ünnepi műsorban fellépett a Szilver TSE formációs csoportjai, és Rónyai Zoltán-Busa Dóra magyar bajnok páros; a dr. Papp László Birkózó SE fiatal sportolói; Seres Antal és a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány együttes.
A műsort követően baráti vacsora várta a jelenlévőket, akik ekkor találkozhattak és beszélgettek a Tokiói Olimpia két magyar birkózó hősével.
Képgaléria:
Ezen a napon rendezte meg a dr. Papp László Birkózó SE a Kelet-Magyarországi Diákolimpiát a diák I és II. korcsoportban – erről egy külön cikkben számolunk be.

Vélemény, hozzászólás?