Hírek Kiemelt hírek Szentes

Átadták az idei Boros díjakat

A HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum március 21-én Boros-estet rendezett a Szentesi Tóth József Színház és Vigadóban. Az eseményen részt vett és felszólalt Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere.
A Boros-est, az intézményben az elmúlt héten kezdődött Boros-hét rendezvénysorozat záró eseménye volt, amelyet egybekötöttek (a szalagtűzőn elmaradt) kulturális bemutatóval és az ünnepélyes Boros-díjátadóval.
Az elmúlt időszak programjai között helyet kapott: általános iskolai verseny, több sportesemény, továbbá élőképpel emlékeztek a március 15-i ünnepre, s nem utolsó sorban a diákparlamenten lehetősége volt a tanulóknak véleményükkel segíteni az iskolai munkát.
A Boros-hét legszebb rendezvénye a március 15-i megemlékezés és a Boros-díjak átadása. A Boros-díjat az iskola tantestülete és diákközössége alapította az 1990-91-es tanévben, tehát 31. éve vehetik át ezt az elismerést az iskola legkiválóbb diákjai. A díj feltételei szigorúak, csak a legjobb tanulmányi és verseny eredményű, ezen kívül a közösségi munkában is kiemelkedően teljesítő tanulók pályázhatnak. Ezt az elismerést mind a tanárok, mind pedig a diákok nagyon komolyan veszik, méltó hagyománnyá vált az intézmény életében.
Ebben a tanévben a Boros-díjra 7 tanuló, a Közösségi díjra 3 diák adta be a pályázatát. Ők mindannyian kiemelkedően teljesítettetek, mindannyian érdemesek erre a kitüntetésre, de az oktatói testület döntése alapján 4 fő részesülhet Boros-díjban, és 1 fő kapja a Boros Közösségi díjat.
A Boros-díj egy igényes emlékplakettből (Lantos Gyöngyi szobrászművész alkotása) és pénzjutalomból áll, amelyet vállalatok, intézmények ajánlottak fel és személyesen adták át ezt a kitüntetés mellé.
2022-ben Boros díjas lett:
Katarof Patrícia
Szatmári-Nagy Zoltán
Nagy Dorka
Hajdú Izabella
A Boros Közösségi díjat Gyarmati Lehel vehette át.
A Boros-díjat felajánlók a következők voltak:
Szentes Város Önkormányzata, metALCOM Zrt., Délalföldi Kertészek Szövetkezete, Hunor Coop Zrt., Gilicze András református lelkész.
Agócs Lászlóné, Szentes Város Önkormányzatának képviselője hozzájárult azon jelöltek elismeréséhez, akik nem részesültek a Boros-díjból.
Részlet a végzős osztályok keringőjéből:

Vélemény, hozzászólás?