Kiemelt hírek Szentes

Átadták az önkormányzati támogatásokat

Szentesen, az önkormányzati felsőoktatási ösztöndíj pályázatok 2018. évi fordulójának elbírálása megtörtént. Az önkormányzat és annak Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottsága a pályázatok nyilvános értékelését november 2-án tartotta meg, a Városháza  Dísztermében. Az eseményen részt vett Kovács János, a Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottság elnöke, és Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselő.

Szirbik Imre polgármester köszöntötte a fiatalokat, akik sikeres pályázatuk kapcsán támogatást kapnak a várostól a felsőfokú tanulmányaikkal kapcsolatos anyagi terhek enyhítésére. A város 25 éve úgy döntött, hogy nem a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerének keretében, hanem önállóan nyújt segítséget a rászoruló felsőfokú hallgatóknak, és az eddig tapasztalatok ez ügyben kedvezőek – mondta a város vezetője. Az anyagi támogatás fejében nem kérnek semmit, talán csak annyit, hogy ne feledkezzenek meg soha szülővárosukról.

Szerkesztőségünk számára Lencséné Szalontai Mária, a Közös Önkormányzati Hivatal Szociálpolitikai Irodájának vezetője foglalta össze a pályázattal kapcsolatos részleteket, majd egy fiatal mondta el, mire költi a támogatást:

támogatások átadása

Átadták az önkormányzati támogatásokat (Videóval és képmelléklettel)Szentesen, az önkormányzati felsőoktatási ösztöndíj pályázatok 2018. évi fordulójának elbírálása megtörtént. Az önkormányzat és annak Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottsága a pályázatok nyilvános értékelését november 2-án tartotta meg, a Városháza Dísztermében. Az eseményen részt vett Kovács János, a Művelődési- Ifjúsági és Sportbizottság elnöke, és Szabó Zoltán Ferenc önkormányzati képviselő.Szirbik Imre polgármester köszöntötte a fiatalokat, akik sikeres pályázatuk kapcsán támogatást kapnak a várostól a felsőfokú tanulmányaikkal kapcsolatos anyagi terhek enyhítésére. A város 25 éve döntött úgy, hogy nem a Bursa Hungarica ösztöndíj rendszerének keretében, hanem önállóan nyújt segítséget a rászoruló hallgatóknak, és az eddig tapasztalatok ez ügyben kedvezőek – mondta a város vezetője. Az anyagi támogatás fejében nem kérnek semmit, talán csak annyit, hogy ne feledkezzenek meg soha szülővárosukról. Szerkesztőségünk számára Lencséné Szalontai Mária, a Közös Önkormányzati Hivatal Szociálpolitikai Irodájának vezetője foglalta össze a pályázattal kapcsolatos részleteket, majd egy fiatal mondta el, mire költi a támogatást: A városi ösztöndíj támogatás kifizetése az ünnepség keretében történt meg.Az ünnepségen közreműködött: Tomcsik Réka (gitár), a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.Képek:https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=2335372869867190

Közzétette: Szentesi Gyors – hangos hírújság – 2018. november 2., péntek

 

A városi ösztöndíj támogatás kifizetése az ünnepség keretében történt meg.

Az ünnepségen közreműködött: Tomcsik Réka (gitár), a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

Képek:

navigate_before
navigate_next

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?