Kiemelt hírek Szentes

Átadták az Új Élet Fákat

Szentesen, a Polgármesteri Hivatal udvarán szeptember 30-án tartották meg az „Új Élet Fa” ünnepélyes átadását. A már több évtizedes hagyomány az idén különleges volt abból a szempontból, hogy ügyeltek a járványügyi szabályok betartására, valamint a szokásos tavaszi és őszi ünnepséget együtt tartották meg.

Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszélt a hagyományok ápolásának fontosságáról, hozzátéve: a kb. egy éve alakult kj testület igyekszik nagy figyelmet fordítani a családokra, azok összetartó erejének erősítésére.

Ezt követően emléklapot és emléktáblácskát adott át azoknak a családoknak, ahol ebben az évben született gyermek. (Összesen 134 gyermek született ebben az időszakban, illetve igényeltek fát a szüleik.)

A képen a következők lehetnek: 3 ember, álló emberek, növény, fa, virág, gyermek és túra/szabadtéri

Különleges volt az Új Élet Fa átadási ünnepség abból a szempontból is, hogy a Vöröskereszt és az önkormányzat közösen adott át Emléklapot és un. Babacsomagot a családoknak. Már tavaly indult ez a kezdeményezés, csak akkor az önkormányzati képviselők vitték ki a családokhoz. Az idén itt kapták meg az érintettek az ajándékot.

Az ünnepség végén a családok választhattak maguknak facsemetét a következő kínálatból: szomorú eper, szomorú barkafűz, tiszafa, smaragdtuja és kislevelű hárs facsemetékből.

Képgaléria:
https://www.facebook.com/pg/szentesigyors/photos/?tab=album&album_id=4478986432172479

(Akik nem tudtak részt venni az ünnepségen, és igényeltek Új Élet Fát, azok átvehetik a Szentes Városellátó Nonprofit Kft.-nél /a Városháza udvara/ október 16-ig de. 8-10 óra, du. 14-15 óra között Dancsóné H. Evelinnél.)

Vélemény, hozzászólás?