Kiemelt hírek Szentes

Átadták az Új Életfákat

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal már 25 éve, minden esztendőben két alkalommal (tavasszal és ősszel) Új Életfával köszönti az adott félévben született babákat, illetve családjukat. Idén, az „őszi köszöntést” október 7-én tartották – hagyományosan – a Hivatal udvarán.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek, szabadtéri és fa
A megjelenteket Dancsóné H. Evelin, a Szentes Város Nonprofit Kft.-munkatársa köszöntötte – egy Aranyosi Ervin verssel.
Ezt követően Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere is köszöntötte az újszülötteket és családjaikat. Kiemelte, hogy már negyedszázados ez a kezdeményezés, a tapasztalatok mára egyértelműen igazolták a bevezetésének helyességét.
Ezeknek a fáknak az elültetése mindenképpen hozzájárul a még élhetőbb város kialakulásához – mondta.
Hozzátette: az elültetett fa erős gyökeret ereszt, majd megerősödik a törzse, így erősödik a felnövő gyermek kapcsolata a szülővárosával.
Arról is beszélt, hogy a gyereknevelés helyi feltételei, körülményei folyamatosan javulnak. Mintegy 80 milliós fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapokban a szülészeten. Új bölcsőde és új óvoda is épül a városban. A meglévő kilenc óvoda a lehető legtöbb támogatást kapja az önkormányzattól.
Kívánta, hogy jó egészségben, erős családban nevelkedjenek fel a gyermekek.
Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, gyermek, álló emberek és szabadtéri
Ezt követően átadta az emléklapokat a családoknak (összesen 49), majd többféle facsemete (vérszilva, japán fűz, szomorúfűz ezüstfenyő, stb.) közül választhattak a gyerekek és a szülők.
Akik ezen a napon nem tudták átvenni a facsemetét, azok 22-ig de. 8-10 óra, du. 14-15 óra között átvehetik a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-nél /a Városháza udvara/ Dancsóné H. Evelinnél.

Vélemény, hozzászólás?