Hírek

Átadták az Új Életfákat

A szentesi önkormányzat 1996-ban kezdeményezte, hogy az újszülött gyermekek családját „Új Életfával” ajándékozzák meg. A facsemeték ünnepélyes keretek között történő átadása egyrészt az újszülöttek és a város közötti kapcsolatot segítheti elő, másrészt a zöld környezet bővülését is eredményezheti.
Egy évben kétszer, tavasszal és ősszel szervezik meg ezt az eseményt, az idén az elsőt április 6-án tartották meg a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal udvarában. Azokat hívták meg, akik a gyermek születésekor jelezték ezzel kapcsolatos igényüket – ezúttal 55 meghívót küldtek ki.
A megjelenteket Dancsó Evelyn, a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. csoportvezetője köszöntötte saját szavaival és egy verssel.
Szabó Zoltán Ferenc Szentes város polgármestere beszédében kitért arra, hogy több évtizedes hagyományról van szó, talán érdekes lenne találkozni azokkal, akik már évekkel ezelőtt megkapták az Új Életfa csemetét. Hozzátette: a város továbbra is folytatja ezt a szép tradíciót, és mindent megtesz azért, hogy a fiatalokat itt tartsa a városban, és élhető körülményeket teremtsen számukra.
Ezt követően Emléklapot, és a gyermek nevét és születési évét jelölő réztáblákat adta át Szabó Zoltán Ferenc, a facsemetét pedig a család választhatta ki. A családok az idén vérszilva, japán fűz, szomorú fűz, kislevelű hárs, mezei juhar, nyír facsemeték közül választhattak.
Aki ez alkalommal nem tudták átvenni az ajándékokat, ők a Szentes Városellátó Nonprofit Kft-nél /Városháza udvara/ április 22-ig de. 8-10 óra, du. 14-15 óra között vehetik át.

Vélemény, hozzászólás?