Kiemelt hírek Szentes

Átadták az Új Életfákat

Szentesen, a Közös Önkormányzati Hivatal udvarán április 10-én osztották ki az Új Életfákat, melyeket az elmúlt fél évben született gyermekek, illetve családjaik kapnak.

Ebben a ciklusban 62 család jelezte, hogy igény tart az önkormányzat által felajánlott facsemetékre, és azokat elültetve, gondozva emlékszik majd a család a gyermek születésére. Erről emléklapot és emléktáblát is kaptak a családok.

 

 

Szirbik Imre polgármester köszöntötte a megjelent családokat, és beszélt a helyhatóság közel huszonkét éves hagyományra visszatekintő akciójáról. Ennek kapcsán elmondta, hogy eddig mintegy 2600 facsemetét osztottak ki, ami legkevesebb egy erdőnyi területet jelent a város természeti környezetében.

 

A családok az idén 7-féle facsemeték közül választhattak, és még tanácsokat is kaptak a fák speciális gondozási igényeiről a szakembertől.

Néhányan nem tudták átvenni a facsemetét. Azt az információt kaptuk ezzel kapcsolatban, hogy 10 napon belül, munkanapokon 8-10 óra között átvehetik a Városellátó Nkft-nél, a hivatal udvarában.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?