Hírek Kiemelt hírek Térség

Átadták a Best of Makó díjakat

Szálláshelyek, vendéglátás és egyéb szolgáltatások kategóriában lehetett pályázni. A kitüntetést a vállalkozók bálján, a Glorius Vigadóban vehették át a díjazottak. A független zsűri által megítélt védjeggyel a legkiemelkedőbb színvonalú szolgáltatók munkáját ismerik el.

Tóth István, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke elmondta, nagyon nehéz eldönteni, hogy ki érdemelheti ki a díjat, hiszen sokat fejlődtek a vállalkozók. Ráadásul országos szinten kiemelkedő, hogy milyen arányban szállnak meg külföldiek Makón: a vendégéjszakák több mint 20 százalékát teszik ki ezek a foglalások. – Ez is arra ösztönöz bennünket, hogy még jobban megbecsüljük a vállalkozókat – tette hozzá.

Az est háziasszonya, Farkas Éva Erzsébet beszédében megemlékezett Galamb József munkásságáról, a híres Ford T-modellről, melynek 110 éves évfordulója kapcsán szentelték az idei évet a vállalkozók évének.

– Mérhetetlenül nagy megbecsüléssel tartozunk, hiszen megélhetést biztosítanak sok-sok makóinak és térségben élő családnak – mondta el a polgármester, hozzátéve, hogy ezzel a város fejlődését is segítik, illetve évente több tízmillió forinttal támogatják a város civil szervezeteit, alapítványait és sportegyesületeit. Mindezek nélkül pedig a város élete elképzelhetetlen lenne. A cél pedig egy élhető, lendületes, és kiszámítható fejlődésű város, amelyben a polgármester számít a vállalkozókra.

A zsűri tagja volt Gergely Gábor, a Hagymatikum igazgatója is. Mint elmondta, harmadik éve vesz részt a bíráló bizottság munkájában, és örömmel tölti el, hogy idén 60 százalékkal többen jelentkeztek. – Bátran mondom mindenkinek, hogy tegye ki nagybetűkkel a főbejárat fölé, és motiválja a többi vállalkozót is, hogy jövőre induljanak el – tette hozzá az idei elismerések kapcsán.

Az est helyszínéül a Glorius Vigadó szolgált, amely látványában még ünnepibbé tette az átadót. Vezekényi Péter, a Grand Hotel Glorius igazgatója ráadásul zsűriként is részt vett a Best of Makó védjegy megítélésében. – A vállalkozók éve egyrészt lehetőséget jelent, lehetőség előtt állunk, a fürdőfejlesztés egy komoly projekt, ami a turizmust mindenképp segíteni fogja. Azt gondolom, hogy a turizmusban attrakcióra van szükség. Akik ide jönnek, azok minél szélesebb palettát kapjanak, lehetőséget kikapcsolódósára, szórakozásra, és végső soron élményre. És ebben, ez a fejlesztési lehetőség, ami itt van előttünk, sokat fog hozni – mondta el a vállalkozók éve kapcsán.

Az átadó előtt a ÍRISZ Táncklub tagjai adtak műsort a vendégeknek. A díjakat – amely kategóriánként 150-150 ezer forint értékű marketingköltség-hozzájárulás – Farkas Éva Erzsébet polgármester adta át.

Szálláshely kategóriában a Camping Maros-part, vendéglátás kategóriában a Papp Fagyizó, az egyéb szolgáltatások kategóriában pedig a Loft Cafe kapta a Best of Makó védjegyet. A helyi és térségi média szereplői is átadták különdíjaikat, amely reklámmegjelenést biztosít majd a díjazottaknak. A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének és a Rádió 7 szerkesztőségének különdíját a Varázslat Kozmetika érdemelte ki. Portálunk, a Makó Híradó szerkesztőségének különdíját pedig Vígh Zsolt, a Jázmin Apartman tulajdonosa kapta. A Best of Makó turisztikai védjegy fővédnöke Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. ügyvezetője, az ő nevében Farkas Éva Erzsébet adta át az Oázis Panziónak a Givaudan különdíját.

Képgaléria:

navigate_before
navigate_next

A díjátadó után a polgármester egy-egy üveg borral köszönte meg a pályázóknak, hogy szolgáltatásaikkal emelik Makó turisztikai értékét. A zsűri munkáját is megköszönte, melynek tagjai: Tóth István a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke, Donáth Roland a CSMKIK térségi elnöke, Vezekényi Péter, a Grand Hotel Glorius igazgatója, és Gergely Gábor, a Hagymatikum Gyógyfürdő igazgatója.

/Kiss Dániel/

 

Vélemény, hozzászólás?